„Hoću kući“: Tramp bi da ostane, Melanija se uveliko pakuje

Svet 11. dec. 202022:26
Podeli:
Foto: EPA-EFE/SAMUEL CORUM

Kada je sredinom novembra predsednik SAD Donald Tramp tvrdio da je pokraden i da je on pobednik izbora, njegova supruga Melanija Tramp stala je uz njega i javno podržala njegove stavove. Privatno, međutim, nekoliko dana posle objavljivanja rezultata iz svih država, prva dama je diskretno poslala izaslanike da joj pronađu novi dom i osoblje koje će ih opsluživati kad izađu iz Bele kuće.

Dok je predsednik pokušavao da pronađe način da ostane u Beloj kući, prva dama SAD je određivala šta će da ide u skladišta, šta u Trampove njujorške stanove, a šta se šalje u njegovu rezidenciju Mar-a-Lago na Floridi.

„Ona bi samo da ode kući“, rekao je izvor blizak Melaniji Tramp. Na pitanje kako se Melanija oseća posle Trampovih najava da će se ponovo kandidovati 2024. isti izvor je rekao: „To možda neće dobro proći“.

Foto: EPA-EFE/Chris Kleponis / POOL

Pročitajte još:

Pripreme za odlazak

Prva dama je tiho dovela Maršu Li Keli u aprilu kao specijalnog savetnika i osobu koja je donela iskustvo i ozbiljnost osoblju Bele kuće. Keli ne prima platu, a nekada je radila u administraciji Bele kuće i kada je postalo jasno da će Melaniji biti potrebna pomoć da se pripremi za život posle Bele kuće, Keli se diskretno raspitala da li postoje neki izvori prihoda za bivše prve dame, rekli su CNN-u izvori bliski ovim ženama.

Ukratko, odgovor na to pitanje je – ne. Dok neke ličnosti iz administracije poput načelnika generalštaba dobijaju budžet za kancelariju, osoblje i troškove putovanja, prva dama ne dobija ništa osim penzije od 20.000 dolara godišnje u slučaju da joj suprug umre.

To ipak nije omelo Melaniju da svoju energiju usmeri na pripreme za odlazak iz Vašingtona. Izvori bliski prvoj dami kažu da je već sastavljen inventar ličnih stvari Trampovih koji postoji u Beloj kući.

Foto: EPA-EFE/Chris Kleponis / POOL

Zaostavština

A prva dama je u poslednje vreme postala vrlo zainteresovana za svoju zaostavštinu. Izvori kažu da Melanija ipak neće pisati memoare – što je tradicija koju su mnoge bivše prve dame prihvatile – već da će raditi na knjizi o istorijatu gostoprimljivosti Bele kuće, a možda će napisati i knjigu o dizajn projektima koje je kao prva dama sprovela.

Gospođa Tramp je fokusirana na ulogu prve dame. Početkom nedelje najavila je da je teniski teren Bele kuće završen, a nedavno je otkrila i skulpturu u obnovljenom ružičnjaku Bele kuće. Njena kancelarija radila je i na božićnom dekorisanju Bele kuće, a prva dama uz to nastavlja da u potpunosti ispunjava dužnosti majke, žene i prve dame SAD“, rekla je njena šefica osoblja Stefani Grišam.

Mar-a-Lago

Izvori kažu da je Melanija sada fokusirana na Mar-a-Lago i da radi na tome da se ona i njen 14-godišnji sin Baron presele sa minimum stresa. Baron će školu završiti na Floridi, a ne u Merilendu gde je išao prethodne tri godine. Iako Tramp još uvek nije pristao na sve to, Melanija već uveliko seli stvari iz Bele kuće i penthausa u Tramp toranj u Njujorku.

Foto: Shutterstock

Tam Kanalikam, dekorater koga su Trampovi unajmili da im 2017. redizajnira privatne odaje u Beloj kući, proteklih nedelja radi u Mar-a-Lagu, rekli su izvori i dodali da su u pitanju krečenje, tapaciranje nameštaja, sređivanje kupatila – ništa što bi tražilo dozvole jer je Mar-a-Lago mesto od istorijskog značaja i za veća renoviranja ili rekonstrukcije potrebna je dozvola gradskog veća.

Budući da Trampovi na Menhetnu žive na nekoliko spratova Trampovog tornja, prelazak u Mar-a-Lago značiće da će morati malo da se „skupe“, zbog čega je Melanija odlučna da tome dodatno prilagodi svoje privatne odaje.

Donald i Melanija Tramp Foto:EPA-EFE/KEVIN DIETSCH

Za Melaniju, Mar-a-Lago je mirno mesto gde može da vodi računa o sebi i uživa na suncu i u društvu svojih roditelja Viktora i Amalije Knavs koji imaju svoje odaje u Mar-a-Lagu i česti su gosti.

Problem je što Mar-a-Lagom stalno prolaze gosti budući da je reč o klubu i mnogi očekuju da će Tramp posle izvesnog vremena pobesneti od silnog protoka ljudi i zatvoriti klub kako bi imali neku privatnost. Sa druge strane, Tramp nije tip koji će moći dugo da uživa u miru i tišini, a Florida mu pruža taman dovoljno zanimacije sa klubom, u kojem svaki put kada on i Melanija siđu na večeru ili bazen, bend počne da svira „Bože blagoslovi Ameriku“.

Iz sveta i regiona pročitajte i:

Servis za ručavanje

Očekuje se da će Melanija posle Bele kuće nastaviti da radi na platformama koje je pokrenula dok joj je suprug bio predsednik, uključujući „Budi najbolji“ program pomoći deci.

Zanimljivo je da je Istočno krilo Melanije Tramp imalo svega 12 članova osoblja što je najmanje osoblje u modernoj istoriji.

Tradicija koju je Melanija prihvatila je da dizajnira zvanični porecelanski set Trampovih, koji mogu da koriste druge administracije. Melanija, međutim, nije zatražila pomoć niti sredstva Istorijskog udruženja Bele kuće, već je sama izabrala plavu boju inspirisana bojama Havaja i platila 350.000 dolara za ceo set.

Dok su bili u Beloj kući, Trampovi su mahom koristili zlatni set Klintonovih koji je odabrala Hilari Klinton.

BONUS VIDEO

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar