Ostaju bez povlastica: Elizabeta ljuta na Megan i Harija

Svet 19. feb. 202113:50 > 14:35
Podeli:
Princ Hari i Megan Markl Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa potvrdili su kraljici Elizabeti da se više nikad neće vratiti u Bakingemsku palatu kao zaposleni članovi kraljevske porodice, na šta je Elizabeta ljutito odgovorila da će im zbog toga biti oduzeta počasna vojna imenovanja i kraljevska pokroviteljstva.

Pročitajte još:

„Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa potvrdili su njenom veličanstvu kraljici, da se neće vratiti kao zaposleni članovi kraljevske porodice“.

Iz palate je naravno stigla i reakcija na odluku princa Harija i Megan Markl.

„Posle razgovora sa vojvodom, kraljica je napisala da oni, time što su potvrdili da odstupaju od poslova u okviru kraljevske porodice, ne mogu da nastave sa odgovornostima i dužnostima koje proizilaze iz života u javnoj službi. Počasna vojna imenovanja i kraljevska pokroviteljstva koja su imali vojvoda i vojvotkinja biće vraćeni Njenom Veličanstvu, pre nego što budu preraspodeljeni među članovima kraljevske porodice, koji rade u okviru nje“.

„Iako su svi tužni zbog ove odluke, vojvoda i vojvotkinja ostaju veoma voljeni članovi porodice.“

Foto:EPA-EFE/NEIL MUNNS

Portparol vojvode i vojvotkinje od Saseksa rekao je: „Kao što dokazuje njihov rad tokom protekle godine, vojvoda i vojvotkinja od Saseksa ostaju posvećeni svojoj dužnosti i službi u Velikoj Britaniji širom sveta, pružili su im kontinuiranu podršku organizacije koje su predstavljali bez obzira na zvaničnu ulogu. Svi možemo živeti službenim životom. Usluga je univerzalna.“

Odvajanje Harija i Megan Markl počelo je naime onog trenutka kada su izjavili da žele da postanu finansijski nezavisni od „krune“.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar