Medvedev opet preti svetu: Čekaju vas kriza, glad, ratovi i epidemije

Svet 13. maj. 202211:01 > 11:0813 komentara
Podeli:
Foto: Stanislav Krasilnikov / TASS / Profimedia, Alexey/ NIKOLSKY AFP / Profimedia

Nekadašnji predsednik Rusije, a sada zamenik predsednika Veća sigurnosti Dmitrij Medvedev objavio je novi post na svom Telegram kanalu u kom preti svetu brojnim krizama zbog sankcija Rusiji.

„Kao rezultat sankcija stvoriće se nova sigurnosna arhitektura u kojoj se de fakto, a potom i de jure prepoznaju postojeće realnosti: a) slabost zapadnjačkih koncepata međunarodnih odnosa poput „reda temeljenog na pravilima“ i drugog besmislenog zapadnog smeća, b) kolaps ideje američkocentričnog sveta; c) prisutnost interesa koje poštuje svetska zajednica u onim zemljama koje su u akutnoj fazi sukoba sa zapadnim svetom“, napisao je Medvedev.

Dimitrij Medvedev Foto: Alexey NIKOLSKY / AFP / Profimedia

Medvedev je u obraćanju pratiocima opisao posledice svetske krize koja je nastala nakon ruske invazije na Ukrajinu. Posebno je istakao da će ograničenja koja su uvedena Rusiji dovesti do uništenja brojnih globalnih lanaca snabdevanja robom.

POGLEDAJTE JOŠ:

"Moguća je velika logistička kriza, uključujući kolaps stranih zračnih prevoznika, kojima je zabranjeno letenje iznad ruske teritorije. Energetska kriza intenziviraće se u onim državama koje su pucale u svoje noge, odnosno sankcije na snabdevanje ruskim energentima. Nastaviće se dalji rast cena fosilnih goriva, a razvoj digitalne ekonomije u svetu će se usporiti. Doći će do pune međunarodne krize s hranom s perspektivnom izgladnjivanja u pojedinim državama", dodao je bivši lider Rusije.

Medvedev je zaključio da će sankcije pogoditi i globalni finansijski sistem, što će rezultirati mogućom monetarnom i finansijskom krizom u nekim zemljama ili zajednicama zemalja, što će rezultirati podrivanjem stabilnosti niza nacionalnih valuta, galopirajućom inflacijom i uništenjem pravnog sistema koji čuva privatno vlasništvo.

Sva dešavanja iz Ukrajine možete pratiti u našem blogu uživo. 

BONUS VIDEO Ruska vojska raketirala Odesu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar