Medved: Knin ostaje centar proslave godišnjice Oluje

Svet 04. jun. 202121:12
Podeli:
Tomo Medved
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Godišnica vojno-policijske akcije Oluja, tokom koje je iz Hrvatske proterano 220.000 Srba, a oko 2.000 njih je ubijeno ili se vode kao nestali, biće obeležena u celoj zemlji, ali Knin i dalje ostaje centar obeležavanja Dana pobede, izjavio je danas u Petrinji ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

Medved je to rekao povodom ideje predsednika Zorana Milanovića da se godišnjica najvećeg egzodusa Srba posle Drugog svetskog rata „proslavi“ u Glini.

Medved je novinarima u Petrinji rekao da je Knin simbol pobede, gde je, kako je kazao, predsednik Franjo Tuđman „posle ulaska Hrvatske vojske u grad Knin, na kninskoj tvrđavi poljubio hrvatsku trobojnicu, kao znak odanosti i poštovanja prema svim braniteljima“.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Taj simbol Knina je obveza našem, ali i svim budućim naraštajima, da vrednuju taj čin pobede u Domovinskom ratu. I zato obeležavanje operacije Oluja i okončanja Domovinskog rata i pobede je neizostavno centralna tačka obeležavanja te pobede“, rekao je Medved, preneli su hrvatski mediji.

Na pitanje novinara, „ako branitelji i generali, ipak, predlože proslavu na nekoj drugoj lokaciji“, ministar hrvatskih branitelja Medved je odgovorio da „očito neko stalno traži povod za rasprave“.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar