Medojević: PzP sada traži mesto potpredsednika Vlade

Svet 22. okt. 202018:06 > 23. okt. 2020 14:54
Podeli:
Nebojsa Medojevic
Nebojša Medojević Foto:Ivan Dinić/Nova S

Lider Pokreta za promene Nebojša Medojević saopštio je danas da će odustati od pozicije ministra odbrane, ukoliko kolege iz Koalicije "Crno na bijelo", ili "njihovi vlasnici", prihvate da on bude potpredsednik Vlade za reformsku tranziciju i koordinaciju borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije. Ukoliko Krivokapić ne prihvati kompromisno rešenje, dodao je, Pokret će naknadno odlučiti da li će uopšte i glasati za vladu.

Medojević je naglasio da bi bilo dobro da mandatar prihvati, kako kaže, kompromisno rešenje, jer će u suprotnom razmisliti da li će podržati Vladu.

„Sastanaka nije bilo, imali smo komunikaciju mejlom, dosta čudan način formiranja vlade, ali tako je“, rekao Medojević, odgovarajući na pitanje kako idu pregovori o formiranju Vlade. Potvrdio je i informaciju da su za resor ministarstva odbrane i potpredsedničko mesto za demokratsku tranziciju i koordinaciju borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije, pored Pokreta za promene, zainteresovani i u koaliciji „Crno za bijelo“.

Iz Pokretu su mandataru Zdravku Krivokapiću, kako kaže Medojević, putem mejla ponudili kompromisno rešenje.

„Rekao sam da ću odustati od pozicije ministra odbrane, ukoliko kolege iz Crno na bijelo, ili njihovi vlasnici, prihvate poziciju potpredsednika vlade za reformsku tranziciju i koordinaciju borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije. Da podelimo taj portfelj pa da vlasnici Vijesti dobiju Ministarstvo odbrane, a da Pokret dobije mesto koje je tražio“, kazao je Medojević.

Nadaju se, kaže Medojević, da će mandatar imati sluha za njihove zahteve, da će sagledati državne interese i ispoštovati volju građana. Istakao je da Pokret za promene ima mesto više u odnosu na koaliciju Crno na bijelo, a da ne traže ništa više u odnosu na njih.

„Nadamo se da će to da shvate i vlasnici Vijesti, koji u ovom trenutku, nažalost, imaju mnogo veći uticaj na mandatara nego što ga ima Koalicija za budućnost Crne Gore. Ono što smo mi mogli da vidimo je da Miško Perović, Željko Ivanović, Daka Davidović i Gojko Perović, uz asistenciju Vlada Bošovića, formiraju Vladu, a naša koalicija se bori protiv uticaja krupnog kapitala oko koncerna Vijesti i nekih uticaja delova crkve, koji žele da izbegnu reforme“, rekao je Medojević.

Ukoliko Krivokapić ne prihvati kompromisno rešenje, dodao je, Pokret će naknadno odlučiti da li će uopšte i glasati za vladu, jer se, nakon časne opozicione borbe, neće brukati za šaku vlasti.

„Ukoliko prevagne interes krupnog kapitala oko druge familije, zauzećemo politički stav o učestvovanju u toj Vladi. Ne želim da verujem da su te informacije tačne, ali imajući u vidu da mandatar nastupa više kao peti poslanik Crno na bijelo, nego kao prvi poslanik za budućnost Crne Gore, ne bi me iznenadilo“, naveo je on.

U Pokretu za promene će, zaključuje, pre konačne odluke da li će podržati Vladu Zdravka Krivokapića sačekati da vide imena ljudi koje će mandatar imenovati u resorima za koje su oni zainteresovati, čije će biografije detaljno ispitati.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar