Podeli
Nebojša Medojević Foto: N1

Lider Pokreta za promene, članice Demokratskog fronta, Nebojša Medojević izjavio je da će njegova stranka podržati vladu koju je predložio mandatar Zdravko Krivokapić, ali ta vlada, tvrdi, neće demontirati DPS Mila Ðukanovića. Mandatar Zdravko Krivokapić je najavio da će predlog nove Vlade biti predstavljen do 10. novembra.

Medojević kaže da je to vlada Mila Ðukanovića i, kako navodi, “Druge familije” u kojoj je polovina službenika iz DPS-a.

“Mi ćemo glasati za vladu, ali ova vlada neće demontirati DPS. Naprotiv. Njen cilj je rušenje DF-a. Ja sam bio protiv Krivokapića jer ga nisam poznavao. Andrija Mandić je njega (Krivokapića) predložio jer su ga njemu predložili vladika Joanikije, Gojko Perović i Vlado Božović. Ja sam bio protiv. I bio sam u pravu”, navodi se u saopštenju Medojevića, preneo je portal RTCG.

Ova vlada, smatra Medojević, neće ništa menjati, već će suprotno tome, štiti tajkune “Prve i Druge familije”.

“Uostalom videćemo, da li će uhapsiti bilo koga od porodice Ðukanović. Za koje postoje dokazi. Ako to urade, ja ću se javno izviniti. Odbrojavaćemo svaki dan i prozivati Krivokapića da hapsi Ðukanoviće”, naveo je Medojević.

Pregovori o konstitusanju nove Vlade Crne Gore praćeni su brojnim špekulacijama u medijima o podeli kvota, resora kao i o tome koje vanpolitičke strukture utiču na pregovore.

Medojević je 22. oktobra saopštio da na mandatara Krivokapića veći uticaj imaju delovi Srpske pravoslavne crkve, kao i biznis i medijska elita u Crnoj Gori, nego političke stranke koje je predvodio na izborima.

Iz SPC su odbacili tvrdnje Medojevića.

Manjinske nacionalne partije Bošnjaka i Albanaca u Crnoj Gori ne žele da se priključe novoj Vladi koju formira Zdravko Krivokapić, aktuelni mandatar nove parlamentarne većine.

Obrazloženje manjinskih nacionalnih partija je gotovo jedinstveno – buduću Vladu će formirati (njima) ideološki i politički suprotstavljene stranke. Jedna, od dve albanske kolicije je odbila i da razgovara sa mandatarom Zdravkom Krivokapićem.

Prema Ustavu Crne Gore rok za izbor nove Vlade je 90 dana od dana kada predsednik Crne Gore prvi put predloži mandatara. Ukoliko za to vreme ne dođe do izbora Vlade Skupština se raspušta.

Krivokapić je najavio da će predlog nove Vlade biti predstavljen do 10. novembra.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar