Marko Kovačević je novi predsednik Opštine Nikšić

Svet 10. maj. 202109:41 > 09:44
Podeli:
Marko Kovačević Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Marko Kovačević, nosilac liste Za budućnost Nikšića, čija je okosnica Demokratski front, izabran je danas za predsednika Opštine Nikšić. On je izabran je za novog predsednika opštie sa 22 glasa za i 12 protiv. Kovačević je obećao da će jačanjem Nikšića pokazati patriotizam i dodao da je zadatak nove vlasti dovođenje investitora i otvaranje radnih mesta.

PROČITAJTE JOŠ:

Za njega su glasala 22 odbornika, dok je protiv bilo 12. On će dužnost pedsednika opštine obavljati u naredne četiri godine.

Kovačević je rođen u Nikšiću 9. maja 1988. godine gde je završio osnovnu školu i gimnaziju, prenosi Tanjug. Diplomirao je na Pravnom fakultetu Univerziteta Crne Gore. Poslanik je u Skupštini Crne Gore. Portparol je i član Glavnog odbora i Predsedništva Nove srpske demokratije Andrije Mandića.

Kovačević se zahvalio koalicionim partnerima na korektnom odnosu.

“Kolege iz opozicije svoj partijski poraz žele da predstave kao društveni poraz”, kazao je Kovačević.

Istakao je da je došlo novo vreme.

“Moj veliki sunarodnik i jedan od najboljih naših političara Svetozar Miletić, boreći se za prava naših naroda u austrougarskoj monarhiji, neprestano je ponavljao – Ja sam Srbin, ali i građanin. Što je značilo da sva prava koja pripadaju svim građanima, pripadaju i njemu i njegovim sunarodnicima. Ova rečenica za svaki narod, za svaku zajednicu koja ovde postoji treba da bude posebno naznačena, naročito što građanin treba da bude označen kao nosilac suvereniteta. Zbog toga nam je potrebno saglasje u svemu”, kazao je on.

Kazao je da neće stvarati autsajdere.

Marko Kovačević Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

“Mi nećemo skraćivati, već otvarati prostor. Mi ćemo jačati građanina Nikšića i na taj način suverenitet Crne Gore, da pomognemo jedni drugima i onom najbližem do sebe iako ne mislimo isto”, kazao je Kovačević.

On je kazao da je jačanje grada patriotizam, prenosi RTCG.

“Na nama je da dovedemo investitore i otvaramo nova radna mesta. To će biti mera našeg uspeha i osnov našeg rada”, kazao je Kovačević.

Predlagač Strahinja Bulajić kazao je da je Kovačević rođen 1988. godine u Nikšiću gde je završio osnovnu i srednju školu. Pravni fakultet završio je na Unicerzitetu Crne Gore u Podgorici.

Marko Kovačević Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

“Radio je kao direktor firme Novi val iz Kotora. Bio je savetnik u poslaničkom klubu DF-a, u dva mandata biran je za odbornika u Nikšiću”, kazao je Bulajić.

Istakao je i da je Kovačević pisao kolumne, dečije pesme, a radio je i kao asistent u nastavi za decu sa smetnjama u razvoju.

“Predstavljao je Budimljansko-nikšićku eparhiju 2016. godine u zvaničnoj poseti delegacije Crne Gore u sedištu Nato u Briselu gde je imao zadatak da iznese razloge protivljenja priključivanja Crne Gore Nato savezu”, kazao je Bulajić.

On je istakao da je Kovačević poslanik u Skuštini Crne Gore, predsednik je Zakonodavnog odbora, prenosi RTCG.

“Član je odbora za prosvetu, nauku, kulturu i sport u Skupštini Crne Gore kao i Odbora za antikorupciju”, kazao je Bulajić.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar