„Mandić vršio pritisak da se odgodi izbor mitropolita“

Svet 28. maj. 202122:16
Podeli:
Zdravko Krivokapić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić saoptio je večeras da je jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić vršio pritisak, kako bi došlo do odlaganja izbora novog mitropolita crnogorsko - primorskog.

POGLEDAJTE JOŠ:

Krivokapić u saopštenju navodi da je došlo do političke igre, van Srpske pravoslavne crkve, u kojoj je on označen kao izdajnik.

„U pozadini toga, a to narodu Crne Gore sada otvoreno govorim, jednu od glavnih uloga igra upravo lider Demokratskog fronta, gospodin Andrija Mandić, koji je direktno i lično vršio pritisak da se izbor Mitropolita odgodi do rekonstrukcije Vlade“.

„Nije Zdravko Krivokapić, a to narod Crne Gore mora jasno znati, sinoć Patrijarhu rekao bilo šta što bi ugrozilo interese Crne Gore, niti interese vernika Srpske pravoslavne crkve, ali je Zdravko Krivokapić očigledno ugrozio interese Demokratskog fronta“, naveo je Krivokapić.

On ističe da na ucene nije pristao, jer smatra da one služe kao izgovor za rušenje Vlade, i to od strane Demokratskof fronta, koji je deo parlamentarne većine.

„Biću potpuno direktan: gospodo lideri Demokratskog fronta i svi koji se krijete ispred ili iza njih nemojte mene učiti o mojoj veri i o mojoj crkvi. Vaš odnos prema Crkvi, Mitropolitu Amfilohiju, a time i narodu Crne Gore iskazali ste na sastanku pod Ostrogom neposredno nakon parlamentarnih izbora“.

On je poručio da kao premijer radi po svojoj savesti, ali da neće pristati da bude pion u političkoj igri.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar