Mandić tražio podatke iz institucija, ko je sve prisluškivan

Svet 03. sep. 202015:19 > 15:24
Podeli:
andrija mandić
Andrija Mandić Foto: EPA/BORIS PEJOVIC

Vlada Crne Gore saopštila je da je šef izbornog štaba koalicije „Za budućnost Crne Gore“ Andrija Mandić tražio velikom broju državnih organa da mu se u dva primerka dostave sve baze podataka iz crnogorskih institucija.

„Zahteve i namere gospodina Mandića, iako jasne, nećemo komentarisati niti na njih reagovati, već ćemo ih tretirati isključivo u skladu sa pozitivnim propisima“, saopšteno je iz Vlade.

„Danas se u velikom broju državnih organa pojavio zahtev neovlašćenog lica (Andrija Mandić iz Demokratskog fronta), koje traži da mu se u dva primerka dostave sve baze podataka iz crnogorskih institucija. Crna Gora je zemlja vladavine zakona, a Vlada i njene institucije ostaju u obavezi da podatke i informacije dostave svakom zainteresovanom građaninu u skladu sa Zakonom o slobodnom pristupu informacijama i drugim propisima, i to samo za konkretan podatak, i u odgovarajućoj proceduri“, saopšteno je iz Vlade.

Pročitajte još:

Mandić je rekao „Vijestima“ da je od Ministarstva unutrašnjih poslova, Agencije za nacionalnu bezbednost i Uprave policije tražio podatke o zaključenom biračkom spisku i o tome ko je prisluškivan tokom izborne kampanje od opozicionih zvaničnika.

„Obratio sam se kao šef izbornog štaba ministru unutrašnjih poslova od koga sam tražio zaključeni birački spisak. Od direktora ANB i Uprave policije tražio sam podatke o prikupljenim obavještenima o građanima, odnosno koje je od lidera opozicije prisluškivan tokom izborne kampanje“, kazao je Mandić.

Komentari

Vaš komentar