Mandić i Knežević: Zakasnela pravda za politički proces

Svet 05. feb. 202118:12
Podeli:
Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Lideri Demokratskog fronta, koji je deo vladajuće koalicije u Crnoj Gori, Andrija Mandić i Milan Knežević, poručili su da ne mogu da se raduju današnjoj odluci Apelaciog suda koji je ukinuo prvostepenu presudu u predmetu "državni udar", jer je ona potvrdila da je to bio montirani politički proces. Apelacioni sud ukinuo je danas prvostepene presude u slučaju "državni udar" i predmet je vraćen Višem sudu u Podgorici, na ponovno suđenje pred potpuno izmenjenim većem. Prvostepenom presudom u ovom slučaju, lideri Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić i Milan Knežević osuđeni su 9. maja prošle godine na po pet godina zatvora.

Mandić i Knežević su na zajedničkoj konferenciji za novinare poručili da je ta presuda zapravo „zakasnela pravda“ za brutalno politički motivisani progon samo zato što je bilo jasno da je Crna Gora oslobođena od bivšeg režima još 16. oktobra 2016.

Poručili su da će tužioci Saša Čađenović i Milovan Katnić kao i sudija Suzana Mugoša morati da se suoče sa pravdom „na ovom ili onom svetu“.

Mandić i Knežević od njih očekuju da kažu po čijem nalogu su postupali u ovom montiranom političkom procesu.

Mandić je rekao da imaju ozbiljnu nameru da se suoče sa svima koji su učestvovali u ovom lažnom sudskom procesu i da nemaju dilemu da se one ne završavaju na Katniću, Čađenoviću i Suzani Mugoši, već da vode do aktuelnog predsednika Mila Ðukanovića.

„Mi ćemo to voditi do kraja, jer Crna Gora je zaslužila da bude oslobođena još 2016, ali je tu slobodu zaustavio tzv. “državni udar“ i podmetačina Milivoja Katnića, DPS i Ðukanović, koji su time dobili nezasluženo da vladaju još četiri godine, dok smo mi proganjani i proglašavani teroristima“, rekao je Mandić, koji je lider Nove srpske demkratije.

Mandić je poručio da bi bilo dobro da učesnici ovog „montiranog procesa“ počnu da pakuju kofere za mesto na kojem zaslužuju da budu, gde bi se resocijalizovali kako bi postali bolji članovi društva.

Posebno mu je, kazao je, drago zbog oslobađanja srpski državljana u ovom montiranog postupku, među kojima su bivši general Žandarmerije Srbije Bratislav Dikić i Branka Milić…

Konferenciji za novinare nije prisustvovao Milan Čađenović, takođe prvostepeno osuđeni u predmetu tzv. „državni udar“, koji je u samozolaciji.

Apelacioni sud ukinuo je danas prvostepene presude u slučaju „državni udar“ i predmet je vraćen Višem sudu u Podgorici, na ponovno suđenje pred potpuno izmenjenim većem.

Ukinutom presudom bivši general Žandarmerije Bratislav Dikić, koji je bio  osuđen na osam godina zatvora, ukinut je pritvor. Dikić će danas izaći iz zatvora u Spužu, rekao je njegov advokat Dušan Jovović.

Prvostepenom presudom u ovom slučaju, lideri Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić i Milan Knežević osuđeni su 9. maja prošle godine na po pet godina zatvora.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar