Mandić bilbordima koje niko nigde nije video zahvaljuje Srbiji na poseti

Svet 14. avg. 202118:01 > 18:17
Podeli:
Andrija Mandić
Andrija Mandić Foto: SAVO PRELEVIC / AFP / Profimedia

Jedan od lidera Demokratskog fronta u Crnoj Gori Andrija Mandić objavio je na Tviteru da se zahvaljuje gostima iz Srbije jer je turistička sezona uspela i u to ime su postavili bilborde u Crnoj Gori u znak zahvalnosti. Ministar ekonomskog razvoja u Crnoj Gori Jakov Milatović, rekao je za Nova.rs da te bilborde još uvek niko nije video, te da predstavljaju PR kampanju.

Mandić je na Tviteru objavio da se Demokratski front zahvaljuje Srbiji na spašenoj sezoni, te se u to ime gostima iz Srbije zahvaljuju na način da su im posvetili nekoliko bilborda.

„Zahvaljujući našim sunarodnicima iz Srbije i RS, turistička sezona u CG je spašena. Plaže su pune sa stotinama hiljada Srba. Upravo je DF učinio ove ključne korake ka uspjehu sezone. Zbog toga smo im iskazali poštovanje i javnu zahvalnost na putevima koji vode ka našem primorju“, objavio je Mandić.

Ubrzo nakon toga oglasili su se iz Vlade Crne Gore, konkretno ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović koji je u izjavi za Nova.rs objasnio da nikakve bilborde niko nije video i da je na delu PR Demokratskog fronta.

„Nisam video bilborde i smatram da je Mandić postavio ove objave kao neku vrstu PR-a svoje politike. Činjenica je da nama sezona cveta, a za to je zaslužna Vlada Crne Gore, ali sad svako hoće deo zasluga. Nama je Srbija najvažnije tržište i to nije nikakva tajna. Prošle godine desila se katastrofa, koju je dozvolila bivša vlada. Kada smo donosili odluku o otvaranju granica, mislili smo pre svega na Srbiju i na zemlje regiona” kaže za Nova.rs Jakov Milatović, ministar ekonomskog razvoja u Vladi Crne Gore.

On ističe da su Mandićeve izjave prirodne, i da je u pitanju legitimna PR kampanja.

Jakov Milatovic ministar ekonomskog razvoja Crne gore
Jakov Milatović ministar ekonomskog razvoja Crne gore Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

„Pridružio bih se ovim zahvalnicama jer je zaista najviše turista iz Srbije. Prva važna činjenica je da imamo turističku sezonu koja je na nivou one iz 2019. godine, i da je sada najsnažnija na Mediteranu. Ostvarujemo neverovatne rezultate u godini koja je krizna. Do toga je došlo zahvaljujući dobrim potezima i odlukama Vlade, koje su donošene od početka godine, po pitanju odnosa prema turistima, turističkoj privredi i regionu. Ova godina je dokaz jedne izuzetno uspešne ekonomske saradnje između Crne Gore i Srbije, koja je potpuno prirodna i na njoj treba da se radi i dalje. Drago mi je da su turisti iz Srbije ove godine izabrali Crnu Goru, što je rezultat i kuturoloških i istorijskih sličnosti među nama. Ipak se ispostavilo da turisti iz Srbije, u trenucima neizvesnosti i u kriznim situacijama, putuju u mesta koja najbolje poznaju“, kazao je Milatović.

Ove bilborde nisu videli ni reporteri Nova.rs, putujući kroz Crnu Goru, pa je velika verovatnoća da se radi o kompjuterskim renderima.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar