Makron za nastavak puta Srbije ka EU i obnovi mira u Evropi

Svet 11. apr 202219:10
Podeli:
Emanuel Makron Foto: TANJUG/AP Photo/Francois Mori

Predsednik Francuske Emanuel Makron čestitao je srpskom kolegi Aleksandru Vučiću pobedu na predsedničkim izborima izražavajući uverenje da će Vučić nastavati put Srbije ka Evropskoj uniji i raditi na obnovi mira koji je doveden u opasnost u Evropi ruskom agresijom protiv Ukrajine.

„Srbija teži da se priključi EU i zajednici vrednosti koja nas spaja. Uveren sam da ćete sa odlučnošću nastaviti posao započet na tom putu na kome možete da računate na podršku Francuske, posebno tokom narednih meseci, u svojstvu predsedavajuće Savetom EU“, navodi se u čestitki koju je danas preneo Vučićev kabinet.

Makron je naveo da ne sumnja da će Srbija znati da radi zajedno sa zemljama članicama EU i zemljama Zapadnog Balkana na obnovi mira koji je doveden u opasnost na našem kontinentu ruskom agresijom protiv Ukrajine.

Francuski predsednik je izrazio želju da sa Vučićem nastavi "dijalog zasnovan na poverenju, u službi zajedničke evropske budućnosti i izvrsnosti bilateralnih odnosa", dodalo je predsedništvo Srbije.

***

Bonus video: Izbori u Francuskoj: Najveća apstinencija još od 2002.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar