Makron upozorava da će Islamisti pokušati da iskoriste situaciju

Svet 17. avg 202110:47
Podeli:
Emmanuel Macron
Emanuel Makron Foto:EPA-EFE/Lewis Joly

Islamski militanti će ponovo pokušati da iskoriste nestabilnu situaciju u Avganistanu, izjavio je predsednik Francuske Emanuel Makron, dodavši da će Francuska uraditi sve što je moguće da ubedi Rusiju, SAD i Evropu da odgovore zajednički, prenosi Tanjug.

Pročitajte još:

Avganistanski gradovi pali su u nekoliko dana, a danas su civili pokušavali na sve načine da preko aerodroma napuste Kabul, dok je predsednik Ašraf Gani odleteo juče, rekavši da je želeo da izbegne krvoproliće i da su zato talibani lako osvojili glavni grad, prenosi Rojters.

„Avganistan ne sme da postane utočište za teroriste kao što je nekada bio. Ovo je izazov za mir i međunarodnu stabilnost, a neprijatelj je zajednički. Učinićemo sve da Rusija, SAD i Evropa mogu da sarađuju efikasno, jer su naši interesi isti. Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija mora da izađe sa zajedničkim odgovorom“, naglasio je Makron.

Fracuska će, dodaje Makron, nastaviti da štiti najranjivije i igrati ulogu u međunarodno organizovanim i fer naporima da se podeli teret ukoliko dođe do talasa migranata u Evropi.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar