Sve Makronove neprijatnosti: Šamari, gađanje jajima i kovid potvrda na Tviteru

Svet 28. sep. 202116:18
Podeli:
Emanuel Makron Foto:REUTERS/Phil Noble

Francuski predsednik Emanuel Makron na vlast je došao u maju 2017. godine. Period od četiri godine obeležile su brojne neprijatne situacije i incidenti u kojima je Makron bio vinovnik ili slučajna žrtva.

POGLEDAJTE JOŠ:

Makron i šamaranje

U junu ove godine francuski predsednik obilazio je jugoistok Francuske. Tokom pozdravljanja sa okupljenim građanima dogodilo se nešto što niko nije mogao da zamisli – predsednik je ošamaren naočigled svih. Mladić sa kojim je Makron želeo da se pozdravi umesto toga ga je snažno ošamario. Obezbeđenje je hitro reagovalo nakon napada i odvelo predsednika u automobil, zatim i na sigurnu lokaciju. Napadač je savladan i uhapšen, kao i njegov saučesnik, koji je povikivao „Dole makronizam“.

Neki nose venac, Makron jeste venac

Tokom turneje Francuskom Polinezijom, Makron je posetio je ostrvo Manihi. Povod putovanja bio je obilazak mesta na kome se gradi sklonište od cunamija, a šira javnost je saznala za događaj preko fotošopirane slike predsednika, koja je ubrzo postala viralni hit na Tviteru. Na njoj je prikazan Markon okićen velikim brojem tradicionalnih venaca od cveća i školjki.

Makron kao Hitler

Mišel-Anž Flori, vlasnik francuskog preduzeća za ulično oglašavanje, odlučio je da neke od svojih bilborda iskoristi za ono što je nazvao vežbom političke satire: postavljanjem slike na kojoj se vidi predsednik Emanuel Makron obučen kao Adolf Hitler. Makronovi privatni advokati i njegova stranka podneli su tužbu navodeći da prikazi predstavljaju javnu uvredu, a Flori je rekao da ga je policija kontaktirala postupajući po tužbi.

Foto: THOMAS SAMSON / AFP / Profimedia

Potvrda o vakcinaciji završila na društvenim mrežama

Francuska je među prvima uvela digitalne kovid potvrde, koju je i predsednik dobio nakon izvršene vakcinacije, Međutim, QR kod Emanuela Makrona procurio je na društvene mreže Snapchat i Tviter. Na potvrdi je jasno vidljivo njegovo ime, datum rođenja, vakcina koju je primio i datum vakcinacije. Jelisejska palata objavila je da se radi o nedopustivom propustu, ali nije precizirano da li će šef države dobiti novi QR kod.

Foto: EPA-EFE/CHRISTIAN HARTMANN / POOL MAXPPP OUT

Fotograf narušio privatnost predsednika i prve dame

Makron i njegova supruga Brižit podneli su tužbu protiv fotografa zbog povrede privatnosti, nakon što je u Parizu izložena fotografija predsednika kako skija na vodi u kupaćem kostimu tokom odmora.

Izložba pod nazivom „Predsednici Republike na njihovim prazničnim lokacijama“ održana je u umetničkoj galeriji u blizini Jelisejske palate.

Jaje u glavu 

Najnovija neprijatnost Makron dogodila se juče, kada je nepoznati muškarac bacio jaje u njegovom pravcu i pogodio ga u glavu. Predsednik je od obezbeđenja tražio da mu dopuste da razgovara sa napadačem, kako bi ga pitao zašto je izazvao incident.

Makron
Foto: Printscreen AP/video

„Ako ima nešto da mi kaže, neka dođe“, poručio je Makron. U međuvremenu, nepoznati napadač smešten je u psihijatrijsku bolnicu nakon procene lekara.

BONUS VIDEO Makron pogođen jajetom u glavu

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar