Makedonija za sada neće skratiti policijski čas

Svet 12. maj. 202017:39
Podeli:
Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Za sada nije doneta preporuka vladi da se skrati policijski čas, međutim nije isključena mogućnost da se o tome razgovara u narednom periodu s obzirom na to da se preporučuje postepeno ublažavanje mera i početak rada kompanija, izjavio je danas makedonski ministar zdravlja Venko Filipče na konferneciji za novinare.

„Uvođenje policijskog časa bio je jedan od faktora za smanjenje širenja virusa, jer je naredba o ostanku kod kuće najbolja za sprovođenje kontrole“, rekao je Filipče, prenela je MIA.

„Trenutno ne razmatramo skraćivanje policijskog časa, ali ako je potrebno, o tome ćemo razgovarati u narednom periodu posebno zato što će se privreda postepeno vraćati aktivnostima“, istakao je makedonski ministar zdravlja.

Filipče je rekao da će od sutra biti testirano na korona virus osoblje u vrtićima, kako bi se otpočelo sa protokolom ponovnog otvaranja vrtića.

„PCR testovi su korisni za identifikaciju asimptomatskih nosača (virusa). Verujemo da je to najbolji pristup jer ćemo, takođe, moći da pratimo kontakte ovih nosača i pošaljemo ih u samoizolaciju. To nazivamo ciljanim skriningom“, rekao je on.

Skrining testiranje će biti sprovedeno i kod medicinskih radnika, osoblja koje radi u domovima za stare, pacijenata sa hroničnim oboljenjima, zaposlenih u javnom prevozu u Skoplju i drugim rizičnim grupama.

 

Komentari

Vaš komentar