Londonska policija nije pokrenula istragu protiv princa Endrua

Svet 12. avg. 202116:10
Podeli:
Foto: EPA-EFE/RICHARD WAINWRIGHT

Londonska policija razmatra krivične prijave ali nije pokrenula istragu protiv britanskog princa Endrua, koji je suočen sa optužbama za seksualni napad u jednoj tužbi podnetoj u SAD.

PROČITAJTE JOŠ:

kako prenosi AP, komesarka londonske policije Kresida Dik izjavila je da je policija u saradnji sa tužiocima već dva puta razmotrila ovaj slučaj nakon što je Virdžinija Džufri, koja je optuživala pokojnog milijardera Džefrija Epstajna za seksualno zlostavljanje, tužila i princa Endrua (61) pred federalnim sudom u SAD ove nedelje.

„Kao rezultat onoga što se događa, zamolila sam svoj tim da još jednom pogleda materijal. Niko nije iznad zakona“, rekla je Kresida Dik.

Džufrijeva optužuje princa da ju je seksualno napao 2001. godine, kada je imala 17 godina. Endru, treće od četvoro dece kraljice Elizabete II, više puta je negirao optužbe.

„Naravno da smo otvoreni za saradnju sa vlastima iz inostranstva. Pružićemo im svu pomoć ako od nas zatraže bilo šta, što je u okviru zakona“, rekla je načelnica londonske policije.

Džufri tvrdi da ju je Epstajn prisilio na seks sa Endruom.

U njenoj tužbi se navodi da je imala seksualne odnose sa princem u Londonu, Njujorku i na Američkim devičanskim ostrvima, i da je princ znao da je bila žrtva Epstajnove seksualne trgovine.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar