Leposavić: Ne pakujem kofere, nema nesuglasica sa premijerom

Svet 15. apr. 202120:45
Podeli:
Foto: GOV.ME/S. Matić

Ministar pravde, ljudskih i manjinskih prava u Vladi Crne Gore Vladimir Leposavić rekao je u intervjuu za RTS da njegovim razrešenjem Vlada neće pasti, "ali bi mogle pojedinačne maske". On je istakao da ne razmišlja o podnošenju ostavke i da je siguran u ispravnost svog stava.

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić zatražio je od ministra Leposavića ostavku, nakon što je izneo svoj stav o genocidu o Srebrenici, koji je procenjen kao sporan i neispravan.

Leposavić je odbio da podnese ostavku, pa je premijer pokrenuo postupak njegove smene, koji sada zavisi od Skupštine.

POGLEDAJTE JOŠ:

Ministar Leposavić kaže da „sigurno ne pakuje kofere“ i da neće ponuditi ostavku premijeru Krivokapiću.

„Bez obzira na sumnje koje postoje, ja sam siguran da je moj stav ispravan i zbog toga, a ne same funkcije kao takve, neću podneti ostavku“, poručio je Leposavić.

Na pitanje čiji je čovek, kaže da je suvišno, ali je „isključivo i samo svoj čovek“. Mediji spekulišu kome je Leposavić blizak, a mnogi su ga povezivali sa liderima DF-a Andrijom Mandićem i Milanom Kneževićem, koji su najavili da neće glasati za njegovu smenu.

„Ja te ljude nikada nisam upoznao, nikada nismo ni razgovarali telefonom“, rekao je Leposavić i dodao da je Mandića i Kneževića prvi put video u Skupštini Crne Gore.

U najboljoj nameri radim ono što znam i nastaviću dok Skupština ne odluči drugačije“.

Pitanje koje mu je postavljeno o Srebrenici ocenjuje kao zlonamerno i smatra da ima za cilj da proizvede agresiju.

Leposavić je istakao da konsultovao sa prijateljima, koji su islamkse veroispovesti, i da oni nisu smatrali njegov odgovor uvredom, niti su ocenili da on negira genocid.

Kada je reč o odluci da ostane na funckiji ministra, kaže „da se ne radi se o tvrdoglavosti i kapricu, radi se o tome da je stav i vrednost veća od njega i funkcije“.

Leposavić je RTS-u rekao da njegovim razrešenjem neće pasti vlada, „ali hoće pojedinačne maske“. Dokaz za to je, kako navodi, činjenica da Skupština neće u skorije vreme odlučivati o njegovom razrešenju.

Iako su mnogi aktuelnu situaciju procenili kao sukob sa premijerom Krivokapićem, ministar pravde kaže da nikada sa premijerom nije imao nesuglasice, a nema ih ni sada.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar