Lavrov u poseti Bosni, poseban sastanak sa Dodikom

Svet 14. dec. 202009:31
Podeli:
Foto:Russian Foreign Ministry Press Service via AP

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov doputovaće danas u zvaničnu dvodnevnu posetu Bosni i Hercegovini.

Pročitajte još:

Lavrov će tokom posete imati zvanične susrete sa tročlanim Predsedništvom BiH, predsedavajućim Miloradom Dodikom te članovima Šefikom Džaferovićem i Željkom Komšićem kao i sa ministrom spoljnih poslova BiH Biserom Turković. Osim toga, Lavrov će imati odvojeni sastanak s predsedavajućim Dodikom u Istočnom Sarajevu u RS.

U sedištu Vlade Republike Srpske u Istočnom Sarajevu u 18 časova biće održan sastanak Lavrova sa srpskim članom i predsedavajućim Predsedništva Miloradom Dodikom i rukovodstvom Republike Srpske.

Iz kabineta srpskog člana i predsjedavajućeg Predsedništva BiH najavljeno je da će nakon sastanka biti održana konferencija za novinare na kojoj će se obratiti Dodik i Lavrov.

Ministarstvo unutrašnjih poslova MUP Republike Srpske preduzeće pojačane mjere bezbednosti zbog posete Lavrova Srpskoj, koji će boraviti na području grada Istočno Sarajevo, radi njegovog nesmetanog kretanja i boravka, kao i održavanja povoljnog stanja bezbednosti.

Iz MUP je saopšteno da je resorni ministar izdao naredbu o zabrani saobraćaja za sva vozila za danas od 16.30 do 21.30 časova na deonici magistralnog puta Sarajevo-međuentitetska linija Kula-Istočno Sarajevo.

 

Zabrana saobraćaja danas će biti od 14.30 do 21.30 časova za teretna motorna vozila ukupne mase iznad 7,5 tona na području opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo. U istom periodu je na području ovih opština na snazi zabrana prevoza eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju.

Iz MUP-a Srpske su pozvali građane da svedu na minimum svoje kretanje u saobraćaju na području opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo, te da poštuju naredbe policijskih službenika na terenu.

Građanima je preporučeno i da prilikom kretanja na području ovih opština uz sebe imaju važeći identifikacioni dokument, te da zbog lakšeg kretanja ne nose veće torbe ili ruksake.

Građani koji žive u blizini Administrativnog centra Vlade Republike Srpske u Istočnom Sarajevu treba da izbegavaju bespotrebne izlaske na balkone, prozore i krovove zgrada.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar