Lavrov: Amerika vodi glupu politiku prema Rusiji

Svet 08. apr. 202111:31
Podeli:
sergej lavrov
Foto: TANJUG/ RADE PRELIC/

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je da su Sjedinjene Američke Države i njihovi saveznici nepouzdani partneri i da Moskva ne može zavisiti od njihovog raspoloženja.

Pročitajte još:

„Moramo se oslanjati na sebe, jer ni SAD, ni njihovi saveznici nisu pouzdani partneri. U oblastima koje su ključne za državu ne možemo se oslanjati na njihova raspoloženja i na to na koju će nogu ujutru ustati“, rekao je Lavrov.

Ministar je istakao da je politika koju Vašington vodi protiv Moskve „glupa“.

„Čak i takva pro-vašingtonska struktura kao što je Atlantski savet već objavljuje materijale u kojima se kritikuje politika SAD prema Rusiji, koja vodi naše odnose u ćorsokak, a možda bih je nazvao i glupom, politika koja ne donosi nikakav rezultat u pogledu ciljeva koji su saopštavani kada su uvođene sankcije“, konstatovao je ruski ministar.

Kako je istakao, izjave SAD o spremnosti da grade predvidljive odnose sa Rusijom zvuče neubedljivo.

„Čujemo da je sada portparol Stejt departmenta davao nekakve izjave da će biti sankcija, ali da su SAD zainteresovane za predvidljive i stabilne odnose sa Rusijom. Reči zvuče neuverljivo, čekaćemo konkretna dela“, rekao je Lavrov.

Komentarišući saopštenja medija o mogućem proterivanju ruskih diplomata iz SAD i uvođenju novih sankcija, Lavrov je naglasio da će Moskva odgovoriti na bilo kakve neprijateljske akcije Vašingtona.

Foto:Tanjug/AP Photo/Kemal Softic

„To je teško komentarisati. Podrazumeva se da ćemo odgovarati na bilo kakve neprijateljske poteze. Do sad nisam video nikakve konkretne odluke, ništa nije objavljivano. Čitao sam vesti o tome da je administracija završila pregled neprijateljskih dejstava Rusije. Nekako su to brzo uspeli da urade“, rekao je šef ruske diplomatije.

Ranije je agencija Blumberg saopštila da SAD izučava pitanje uvođenja novih sankcija Moskvi i proterivanje diplomata. Kako su naveli sagovornici agencije, zvanična lica administracije Džozefa Bajdena su završila pregled hakerskih napada preko „Solar Vindsa“ i mešanje u izbore u zemlji.

Rusija je više puta odbacivala te optužbe, ističući da nema dokaza za njih.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar