Kurc mu nije odgovorio na poruke, mladić pretio terorizmom

Svet 10. apr. 202121:11
Podeli:
Foto: EPA-EFE/FLORIAN WIESER

Austrijska policija uhapsila je jednog 15-godišnjeg Austrijanca makedonskog porekla, zbog pretnji terorističkim napadom u centru Beča.

POGLEDAJTE JOŠ:

Maloletnik je, pošto nije dobio odgovor na „četu“ sa kancelarom Sebastijanom Kurcom, zapetio da će danas u 13 časova izvršiti teroristički napad na bečku katedralu Štefansdom.

Nakon što je utvrđen identitet lica koje je izreklo pretnje na „četu“, policija je sprovela hapšenje preko svojih specijalnih jedinica.

Mladić do sada nije bio poznat policiji, a čuvari reda trenutno proveravaju da li je njegova pretnja povezana sa islamskim terorizmom.

Nakon hapšenja maloletnik je rekao da nije imao nameru da sprovede u delo svoju pretnju i da se navodno radilo o „šali“.

Kaže i da nije bio svestan posledica njegovog delovanja. Sada se nalazi u istražnom zatvoru, a policija sprovodi dalju istragu.

Austrijska policija, posle terorističkog napada od novembra, svaku pretnju shvata veoma ozbiljno i deluje mnogo brže nego ranije.

Taj teroristički napad, u kojem su ubijene četiri osobe, a povređeno dvadesetak izvršio je Austrijanac albansko-makedonskog porekla.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar