Kuomo podneo ostavku VIDEO

Svet 10. avg. 202118:18 > 20:12
Podeli:
Endru Kuomo
Endru Kuomo Foto:EPA-EFE/MARY ALTAFFER

Guverener Njujorka Endrju Kuomo podneo je ostavku, nakon pritiska javnosti zbog optužbi da je seksualno uznemiravao više žena, a neke od njih su zaposlene u njegovom kabinetu.

„Po mom mišljenju, nikada nisam prešao granicu ni sa kim, ali nisam shvatio u kojoj meri je linija precrtana. Najbolji način na koji mogu sada da pomognem je da odstupim i pustim vladu da nastavi da radi svoj posao“, rekao je Kuomo na konferenciji za novinare.

Kuoma će do isteka njegovog mandata na dužnosti naslediti Keti Hočul i biće prva žena guverner države, javlja NBC Njuz.

Objavljujući rezultate istrage, državna tužiteljka u Njujorka Letiša Džejms rekla je nedavno da je Kuomo prekršio državne i savezne zakone.

I predsednik Džo Bajden pozvao ga je nedavno da podnese ostavku.

Odluka Endrjua Kuoma stupa na snagu za dve nedelje, a on bi se verovatno suočio sa opozivom u državnom zakonodavstvu, piše Sky News.

Kuomo je bio treći put na mestu guvernera Njujorka.

Podsetimo, nekoliko žena je prošle godine optužilo Kuoma za seksualno uznemiravanje.

Žena koja je podnela krivičnu prijavu ispričala je istražiteljima da ju je Kuomo zvao da dođe u rezidenciju u novembru 2020. godine, da ju je uveo u jednu prostoriju, zatvorio vrata, zavukao ruku pod košulju i dodirivao joj grudi, saopštila je pre nekoliko dana glavna tužiteljka Njujorka Letiša Džejms.

On je tada porekao da je neprikladno dodirivao žene i odbacio je pozive kolega demokrata da podnese ostavku.

BONUS VIDEO: Ko je Džo Bajden

Komentari

Vaš komentar