Kao kula od karata: Trenutak rušenja zgrade u Majamiju VIDEO

Svet 25. jun. 202114:06 > 14:19
Podeli:
Majami zgrada
Majami Foto:Tanjug/AP Photo/Lynne Sladky

Stambena zgrada od 12 spratova urušila se u Surfsajdu kod Majami Biča za svega nekoliko sekundi, pokazuju snimci koji su se pojavili na društvnim mrežama. Očevici koji su zabeležili ovaj prizor kažu da ih je trenutak urušavanja zgrade podsetio na rušenje kula bliznakinja u terorističkom napadu 11. septembra 2001. godine.

Pročitajte još:

Na snimku koji je se pojavio na Tviteru, a koji je potom prenela i Fox televizija, vidi se kako se skoro cela zgrada urušava za svega 14 sekundi.

Na snimku koji je zabeležen iz stambenog kompleksa koji se nalazi preko puta jasno se vidi kako se urušio prvo centralni deo zgrade, a potom i desni deo. Za svega nekoliko sekundi dve trećine zgrade je nestalo, a kvart je prekrio oblak prašine.

Takođe, na Tviteru su se pojavili snimci iz unutrašnjosti zgrade, odnosno sa nadzornih kamera iz jednog od stanova. Na tom snimku vidi se kako se zgrada trese, a plafon polako puca, pre nego što će se urušiti. Sudeći po snimku, u stanu u tom trenutku nije bilo nikoga.

Podsećamo, do urušavanja zgrade došlo je juče oko dva sata posle ponoći po lokalnom vremenu. Spasilačke ekipe i dalje pretražuju ruševine, a policijska uprava Majamija objavila je da je broj osoba čija se lokacija ne zna 98, s tim da je moguće da neki od njih nisu boravili u zgradi u vreme urušavanja.

Iz policije su dodali da je 102 osobe ukupno locirano i da su one bezbedne, a iz dela zgrade u Surfsajdu koji se nije srušio spaseno je 35 ljudi. Još dvoje izvučeni su iz ruševina od kojih je jedna osoba bila na mestu mrtva, a najmanje još deset njih je povređeno u nesreći. Ukupan broj žrtava od jutros je tri.

Za sada nije poznato zbog čega se zgrada srušila, ali su zvaničnici potvrdili da je na zgradi u toku rekontrukcija krova i druge popravke delova objekta.

Dvanaestospratnica je sagrađena 1981. godine i ima 130 stanova.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram