Krivokapić poziva na smirivanje tenzija u Nikšiću

Svet 02. mar. 202115:02
Podeli:
Zdravko Krivokapić Foto:Vlada Crne Gore/GOV.ME/B.Ćupić

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić pozvao je danas sve u Nikšiću na smirivanje tenzija uoči lokalnih izbora zakazanih za 14. mart nakon više incidenata na nacionalnoj osnovi. Krivokapić je pozvao nadležne institucije da pronađu krivce za incidente koji su se prethodnih dana dogodili u tom gradu.

Pročitajte još:

„Ja kao premijer insistiram na preventivnom delovanju institucija. Sloboda izbora je lično pravo, a ovi izbori treba da budu istinski dokaz demokratije“, poručio je Krivokapić u onlajn uključenju na konferenciju za novinare koju je organizovala Demokratska Crna Gora.

Savetnica Krivokapića predvodi stranku koja na izbore u Nikšiću izlazi zajedno sa Demokratama Alekse Bečića. Tu listu je indirektno podržao i vladika Joanikije, koji je administrator crnogorsko-primorske  Mitropolije  nakon smrti Amfilohija.

Krivokapić je na parlamentarnim izborima 30. avgusta na kojima je posle 30 godina poražena Demokratska partija socijalista Mila Djukanovića predvodio listu okupljenu oko Demokratskog fronta (DF).

Zdravko Krivokapić Foto: by Vlada Crne Gore / S. Matić

U međuvremenu je došlo do razmimoilaženja među njima, a Krivokapić uglavnom uživa podršku Demokrata i URA Dritana Abazovića.

Lokalni izbori u Nikšiću su prvi nakon parlamentranih i održavaju se u jeku tenzija i skoro svakodnevnih incidenata.

Osim DF, koji važi za bliskog srpskom predsedniku Aleksandru Vučiću, i liste oko Demokrata i URA, na izbore izlazi i Narodni pokret Miodraga Dake Davidovića, kojem je ovo prvi zvaničan izlazak na izbore. Na parlamentarnim izborima podržao je koaliciju oko Krivokapića, važi za velikog ktitora i  čoveka bliskog SPC.

Na izborima će snage odmeriti koalicija oko DPS-a i Socijaldemokratska partija.

DPS je u nekoliko navrata optužila Vučića za mešenje u izborni proces u Nikšiću, a zabrinutost zbog mešanja „stranog faktora“ su iskazali predstavnici EU i SAD.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar