Podeli
Foto: EPA-EFE/Alessia Pierdomenico

Nekadašnji italijanski premijer Romano Prodi, koji je "uveo" Italiju u "evrozonu", izjavio je da "Evropu plaši kriza italijanske vlade, jer gledajući iz Brisela, ono što se dešava u Italji može da ugrozi budućnost cele evro-zone".

Pročitajte još:

U intervju za list “Mesađero”, Prodi je rekao da je neophodno napraviti hitno novu vladu koja će biti u stanju da odgovori pozitivno na ono što plaši evropske partnere, vladu koja će biti u stanju da na osnovu neophodnih reformi napravi strategiju obnove koja će ujediniti političke snage.

Bivši premijer sugeriše kao prioritet reformu sudskog sistema, reorganizaciju obrazovanja, izmenu sistema oporezivanja, pojednostavljivanje birokratskih procedura i promenu sistema javnih nabavki.

“U današnjim uslovima vlada može da obavlja svoju funkciju samo ako u parlamentu okupi solidnu većinu za svoj jednostavan i funkcionalan projekat za budućnost. A to se ne postiže pravljenjem koalicije samo da bi vlada ostala do kraja svoga mandata. Verujem da vlada može spasiti sebe, ako radi na spasavanju Italije”, rekao je Romano Prodi.

BONUS VIDEO

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar