Krivokapićev kabinet reagovao na izjavu Mila Đukanovića

Svet 14. jul. 202116:12
Podeli:
Zdravko Krivokapić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Kabineta premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića reagovao je na izjavu predsednika Crne Gore Mila Đukanovića, da "nema pomirenja" sa "propagatorima ideje fašizma", kakvih ima i u "strukturama vlasti" u Crnoj Gori.

PROČITAJTE JOŠ:

Đukanović je to kazao na centralnoj proslavi Dana državnosti i 80 godina od dana ustanka i početka borbe protiv fašizma, održanoj u Virpazaru.

„Optužbe predsednika desničarskog DPS-a i formalno predsednika svih građana Crne Gore, Mila Đukanovića, da u strukturama nove vlasti ima propagatora fašizma, zapravo govore koliko je otuđenje od realnosti i hipokrizija prisutna u delovanju šefa opozicije. Od ratnohuškača iz devedesetih, koji se svojim borbenim, velikodržavnim narativom i fašističkim izjavama probijao na političku pozornicu, do „dostignuća“ u kome je naša država u međunarodnoj zajednici prepoznata kao zemlja hibridnog režima, sa zarobljenim institucijama, jesu autentične Đukanovićeve tekovine, od kojih se crnogorsko društvo imperativno mora osloboditi“, navodi se u reagovanju, prenose Vijesti.me.

Dodaju da je Đukanović „zaista posvećen antifašizmu, te demokratskim i progresivnim vrijednostima“, ne bi sa svojom partijom „ostavio podeljenu zemlju, razorenu ekonomiju, i nefunkcionalan sistem, u kome su cvetali korupcija, nepotizam, diskriminacija“.

„Apsolutističkom metodu vladanja „država to sam ja“, dolazi kraj, tako da su Đukanovićeva nastojanja da u ime države svoju zaostavštinu pripisuje novoj vlasti, samo predstava za malobrojnu javnost. Dok se deklarativno zalaže za borbu protiv fašizma, sa svojom partijom je već zauzeo poziciju rezervisanu za retrogradne i nacionalističke snage, koje pokušavaju da na sve načine zaustave društveni preporod i ekonomski razvoj Crne Gore.

No, kako je to u tradiciji Crne Gore, kao i svi okupatori, tako je i Đukanović dobio adekvatan, demokratski odgovor kada je pokušao da u potpunosti porobi slobodarski duh naroda i uništi našu zemlju. Svesni očekivanja građana, nova demokratska vlast pružiće puni doprinos u prevazilaženju podela i tako obezbediti da konačno imamo društvo jednakih šansi, u kome će svaki čovek nesmetano upražnjavati svoja građanska prava“, navodi se u reagovanju Krivokapića.

Bonus video: Delta soj se širi Grčkom

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar