Krivokapić ukida zabranu ulaska za Georgieva i Bećkovića

Svet 16. dec. 202015:15 > 15:31
Podeli:
Foto:Kenzo TRIBOUILLARD / AFP / Profimedia

“Vlada Crne Gore uskoro će ukinuti zabranu ulaska pojedinim građanima Srbije u Crnu Goru, koju je donela vlast Mila Đukanovića”, rečeno je za Nova.rs iz izvora bliskih premijeru Zdravku Krivokapiću.

Podsetimo, na spisku onih kojima je zabranjen ulazak u Crnu Goru, nalaze se, između ostalih, akademik Matija Bećković i poznati pevač Vlado Georgiev. Njima dvojici, kao i ostalim srpskim državljanima koji se nalaze na „spisku Mila Đukanovića“, biće ukinuta ova zabrana u narednom periodu, potvrđeno je za Nova.rs.

“Krivokapić planira da ponišiti ovu odluku Mila Đukanovića i njegove Demokratske partije socijalista. Prethodno je neophodno da se proveri procedura, ali svakako želimo da naglasimo da raspoloženje za tako nešto postoji, kao i odlučnost da se takva zabrana poništi”, navodi naš sagovornik.

Pročitajte još...

Krajem 2018. godine crnogorska policija je zabranila ulazak u tu zemlju Matiji Bećkoviću, istoričarima Čedomiru Antiću i Aleksandru Rakoviću, s objašnjenjem da ugrožavaju sigurnost Crne Gore. Slično obrazloženje dočekalo je na graničnom prelazu i pevača Vladu Georgieva, kojem je u avgustu ove godine zabranjen ulazak u Crnu Goru, nakon čega mu je zabrana produžena na 10 godina.

„Pa molim vas, oni su mene izjednačili s teroristima i kriminalcima, s jako opasnim ljudima. A zašto? Zato što im smeta moj Tviter nalog na kome javno izražavam svoje prosrpske stavove, vrlo umerene pritom, a ova oligarhijska odlazeća ekipa ne dozvoljava nikakvu slobodu mišljenja i govora“, rekao tim povodom za Nova.rs muzičar Vlado Georgiev.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar