Krivokapić: Za Crnu Goru je Dan demokratije onaj dan kada je pala vlast DPS

Svet 15. sep. 202119:41
Podeli:
Zdravko Krivokapic
Zdravko Krivokapić Foto:Screenshot/Youtube/Vlada Crne Gore

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić čestitao je građanima Crne Gore Međunarodni dan demokratije, ali je istakao da je za Crnu Goru istinski dan demokratije 30. avgust 2020. godine, kada je srušena višedecenijska vlast Demokratske partije socijalista predsednika Mila Đukanovića.

„Pre nešto više od jedne godine, po prvi put u istoriji Crne Gore, vi ste, koristeći svoje građansko pravo i odgovorno se odnoseći prema generacijama koje dolaze, putem glasačkih listića, poštujući Ustav i zakone naše države, promenili njenu upravljačku administraciju. Danas je Međunarodni dan demokratije, a za nas u Crnoj Gori, možemo reći, istinski Dan demokratije je 30. avgust“, naveo je Krivokapić.

Tog dana „smo se kao činioci našeg društva, svi, bez obzira za koga da smo pojedinačno glasali, upisali u porodicu modernih demokratija. Upisali, ali naš zadatak je da tu, u toj porodici i ostanemo. Da opstanemo kao društvo jednakih šansi i socijalne jednakosti u kojoj će konkurencija, pošteni takmičarski duh i smenjivost biti garanti naše slobode i pravednosti, koje su i garanti i činioci demokratije“, rekao je crnogorski premijer.

BONUS VIDEO: Skandiranje Crna Gora

Komentari

Vaš komentar