Krivokapić: Vlada veliko razočaranje za treće strane

Svet 07. jul. 202120:56
Podeli:
Zdravko Krivokapic i Boris Dzonson Boris Johnson
Zdravko Krivokapić i Boris Džonson Foto:REUTERS/Henry Nicholls

Vlada Crne Gore je veliko razočaranje za treće strane, jer su mislili da bi moglo doći do promene spoljnopolitičkog kursa zemlje nakon izbora, ali i velika nada za naše eurofilski i prozapadno orijentisane građane, koji konačno posle 30 godina nakon vladavine jedne partije imaju nadu da bi ova Vlada mogla da se izbori sa prethodnim nedostacima. To je tokom razgovora sa premijerom Velike Britanije Borisom Džonsonom kazao premijer Zdravko Krivokapić

Džonson je, saopšteno je iz Vlade, izrazio zadovoljstvo što ima priliku da ugosti Krivokapića.

„Ovo je istorijski trenutak za našu državu, jer po prvi put premijer Ujedinjenog Kraljevstva ima priliku da ugosti premijera Crne Gore“, kazao je Džonson.

Krivokapić je, kako je saopšteno, poručio da se nova Vlada bori kako protiv uticaja trećih strana, tako i protiv zarobljene države.

„Stabilokratije nisu vrednosti koje mi kao Vlada i kao društvo delimo, a pogotovo ne za UK, državu koja je prije 800 godina usvojila ‘Magna Carta Libertatum’, kao prvi znak da svaki nosilac vlasti mora da bude odgovoran pred svojim građanima“, kazao je premijer.

Zdravko Krivokapic i Boris Dzonson Boris Johnson
Zdravko Krivokapić i Boris Džonson Foto:Tayfun Salci / Zuma Press / Profimedia

Krivokapić je poručio da je Crna Gora spremna da sasluša predloge partnera, prijatelja, saveznika kako bi istovremeno nastavila putem evropskih i zapadnih vrednosti, ali i pružili građanima stabilnost, pravdu i nepristrasne institucije.

Susret Džonsona i Krivokapića je istorijsk susret premijera dve zemlje čije se delegacije do sada nisu ciljano sastajale na najvišem nivou, osim na marginama foruma.

Iz Vlade je saopšteno da je Krivokapić, izrazio zadovoljstvo postignutim dogovorima u toku posete Ujedinjenom Kraljevstvu, istakavši da ona pored važnosti za nastavak političkog dijaloga i snaženja ukupne saradnje, potvrđuje posvećenost savezništvu članica u okviru NATO. Džonson je saopštio da Ujedinjeno Kraljevstvo podržava reformske procese u Crnoj Gori, kao i napore koje Vlada ulaže u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Džonson je istakao i da Crna Gora ima snažnu podršku u delu evroatlantskih integracija.

Krivokapić je juče i danas u okviru posete Ujeidnjenom Kraljevstvu imao niz sastanaka sa britanskim zvaničnicima.

BONUS VIDEO: Nova.rs u jadru

 

Komentari

Vaš komentar