Podeli
Foto: Printscreen/YouTube/TVVIJESTI PODGORICA

"Ubeđen sam da će Vlada Crne Gore biti izglasana 2. decembra. Predsednik URA Dritan Abazović biće potpredsednik Vlade i moj zamenik, ali još nije izvesno da li će biti ministar odbrane", rekao je mandatar za sastav nove Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić gostujući u emisiji "Načisto" na Televiziji Vijesti.

Ubeđen sam da će Vlada biti izglasana 2. decembra u Skupštini Crne Gore, rekao je Krivokapić.

“Ja sam rekao da ću do 8. novembra izvršiti svoje obaveze i ja sam to i uradio. Imamo ekspertsku Vladu, ja sam ispoštovao sve rokove, a sada je to na parlamentu”, rekao je Krivokapić na TV Vijesti.

Naglasio je i da u predloženoj Vladi nema nijednog političara.

Odlazeća vlast se ponaša kao da je u punom kapacitetu i verovatno smo svi pomalo krivi za to. Zašto se čekalo da termin bude 24. novembar? Mogao je termin da bude i 11. novembar i bilo kog drugog datuma imao sam pripremljen ekspoze, naveo je Krivokapić.

Abazović potpredsednik Vlade

Na pitanje da li je Dritan Abazović defintivno njegovo rešenje za ministra odbrane, kazao je “da ne želi direktno da odgovori”.

“Znam sta sam predložio. Razlog leži u činjenici što smatram da je to časno, pošteno i pravično i sa najboljim namerama. To je za mene bila najbolja mera da pokušam da dođemo do konsenzusa”.

Dodao je da će Abazović izvesno biti potpredsednik Vlade i njegov zamenik, ali još nije izvesno da će biti ministar odbrane.

Govoreći o povlačenju kandidature advokata Nikole Terzića za funkciju ministra unutrašnjih poslova mandatar Krivokapić je ocenio da se radi o odgovornom činu. “Pokazao je timsku odgovornost, u ovoj vladi nema nijednog političara. Vodio sam računa da nijedan od kandidata za ministre ne bude na listi 81 poslanika niti jedne liste kandidata poslanik. Pre nego je napisao stav javio mi je telefonom i rekao svoj stav. Predlagao sam mu da sačeka, ali to je njegov lični stav”, kazao je Krivokapić.

Na pitanje ko će dobiti resor MUP-a, nakon što je Terzić odustao, Krivokapić je odgovorio da razgovora sa tri kandidata, ali da o tome ne može još da govori.

“Formiraćemo specijalni tim za borbu protiv organizovanog kriminalna, imaćmo podršku međunarodne zajednice koja će nam dati i sredstva čak i eksperte. To nije proces za jedan dan to će trajati određeni vremenski period i nadamo se da ćemo posle tri meseca, doći do onoga što svi očekuju”.

Nije hteo da saopšti ime kandidata za šefa ANB-a, za koje, kako je rekao, takođe ima tri kandidata.

Krivokapić je rekao da kada bi osnovao partiju da bi opredeljenje stranke bilo građansko demohrišćansko. “Kad bih osnovao partiju ona bi bila tog profila. Nemam nameru da osnujem partiju i neću je osnovati”, rekao je.

Iz Crne Gore se iznose stotine miliona evra u Srbiju

Mandatar je u intervju za TV Vijesti ustvrdio da se poslednjih dana iz Crne Gore iznose stotine miliona evra u Srbiju.

“Patriotizam koji se ispoljava poslednjih dana je patriotizam lažne nade. Iz Crne Gore stotine miliona iznose patriote koje su se zaklinjale u Crnu Goru i to najčešće završava na računima u Srbiji gde se kupuju vile, stanovi na ekskluzivnoj lokaciji koju zovu ‘Beograd na vodi’ i na taj način se blago Crne Gore pretače u drugu državu”, kazao je on.

Naveo da za te tvrdnje ima “konkretna saznanja” i da će “vrlo brzo imati i dokaze za to”.

“Mi smo poslali zahtev koji će vrlo brzo pokazati da li su te informacije tačne, i to ne ide preko Centralne banke Crne Gore, nego direktno jedna banka iz Crne Gore koja je sestrinska drugoj, prebacuje ogromna sredstva u Srbiji”, kazao je Krivokapić.

On nije saopštio više detalja o tome.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram</strong

Komentari

Vaš komentar