Krivokapić u petak u podne predstavlja konačan sastav Vlade

Svet 26. nov. 202019:25 > 21:40
Podeli:
Zdravko Krivokapic
Zdravko Krivokapić Foto:EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Mandatar Zdravko Krivokapić predstaviće sutra u podne konačan predlog sastava 42. Vlade Crne Gore, saopšteno je iz Građanskog pokreta URA.

Krivokapić je ranije najavio da će do petka, 27. novembra, dostaviti Skupštini program i predlog sastava nove Vlade, a sednica na kojoj će se poslanici o njoj izjasniti zakazana je za 2. decembar

Kako je najavljeno, pres konferencija će se održati u podne u hotelu Centre Ville u Podgorici.

Krivokapić je ranije izjavio za medije da su u igri po tri kandidata za ministra odbrane i unutrašnjih poslova. Nije hteo da potvrdi da je lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović sada kandidat za ministra unutrašnjih poslova, ali je potvrdio da će biti potpredsednik Vlade.

Mandatar Krivokapić je prvobitno najavio vladu od 12 eksperata, ali je predlogom da i Abazović bude ministar, prekršio taj princip, što je i priznao rekavši da je „imenovanje lidera GP URA bilo neprincipijelno, ali ne bismo ni govorili o vladi da nije bio Dritana Abazovića“.

Vladu će činiti 12 ministara ili kako ih je mandatar nazvao „12 apsostola“.

Među kandidatima za ministre većina je ili rodbinski ili ideološki bliska Srpskoj pravoslavnoj crkvi, što je naišlo na oštre reakcije jednog dela javnosti.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar