Krivokapić sutra u Skupštini: Hoće li Leposavić biti smenjen

Svet 15. jun. 202121:42
Podeli:
zdravko krivokapić i vladimir leposavić
Zdravko Krivokapić, Vladimir Leposavić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs, Gov.me

Dva i po meseca nakon što je zatražio smenu ministra pravde Vladimira Leposavića zbog izjave da ne priznaje genocid u Srebrenici, crnogorski premijer Zdravko Krivokapić konačno će je sutra obrazložiti pred poslanicima.

POGLEDAJTE JOŠ:

Razrešenje pitanja koje je izazvalo najveću krizu vlasti do sada, ipak zavisi od stava Demokratske partije socijalista (DPS), koji bojkotuje rad Skupštine.

Iz te partije za Televiziju Vijesti kažu da neće učestvovati u sutrašnjoj raspravi, a da li će glasati – znaće se u četvrtak, ističući da je to pitanje odnosa prema civilizacijskim vrednostima, prenose Vijesti. 

Kakav god ishod glasanja o Leposaviću da bude, otvara se pitanje legitimiteta Vlade, odnosno premijera, koji, izvesno, nema podršku većine vladajuće većine za smenu.

I nakon dva i po meseca, taj predlog je pred poslanicima.

U međuvremenu, postalo je jasno da u vladajućoj većini nema saglasnosti o razrešenju, za koje je potreban 41 glas.

Vladajući Demokratski front (DF) odmah je poručio da neće glasati za smenu Leposavića.

Iz DF-a su poručili kako smatraju da bi rekonstrukcija Vlade, koja bi uključila i eventualnu smenu Leposavića, bila izlaz iz političke krize između parlamentarne većine i Vlade, dok je Krivokapić saopštio kako u njegovu Vladu mogu samo eksperti, ali ne i političari.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar