Krivokapić, Sekulović dogovorili ko će biti šef policije

Svet 22. feb. 202111:13
Podeli:
Foto:EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Novi direktor Uprave policije Crne Gore biće Zoran Brđanin.

Pročitajte još:

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović i premijer Zdravko Krivokapić postigli su dogovor oko imenovanja šefa Uprave policije, saznaju Vijesti iz više izvora iz izvršne vlasti. Prema istim informacijama direktor Uprave policije biće Zoran Brđanin.

Brđanin je bio među kandidatima koji su stigli do intervjua za direktora, a pored njega to su bili i Dragan Klikovac, Dragan Radonjić i Vojo Laković.

Direktor Uprave policije trebalo je da bude izabran u petak, ali su se u Vladi sukobili oko tog pitanja, nakon što su Krivokapić i Sekulović navodno imali oprečne stavove oko toga kome treba poveriti upravljanje tom bezbednosnom institucijom. Sekulovića je eksplicitno podržao i potpredsednik vlade Dritan Abazović.

Krivokapić je insistirao da se proba postići konsenzus po tom pitanju, a svi sagovornici “Vijesti” su saglasni da se stekao utisak da je izričito protiv toga da Brđanin bude izabran, iako navodno nije izneo konkretno obrazloženje.

Demokratski front je u petak saopštio da neće podržati kandidata kog predloži Sekulović. Naveli su i da su kandidati osim advokata Dražena Medojevića povezani sa bivšim režimom.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar