Krivokapić: Počinje novi dan u slobodnoj Crnoj Gori

Svet 30. avg. 202023:58
Podeli:

Desila se sloboda. Nakon 31 godine jedne apsolutne vlasti moralo se desiti i ovo. Ako pogledamo rezultate takvi su da 42 poslanika pripadaju opoziciji, a 39 svim ostalim", kazao je lider koalicije "Za budućnost Crne Gore" Zdravko Krivokapić. Poručio je da je za Crnu Goru najbolje rešenje eksprertska vlada. U izbornom štabu koalicije je, pored Krivokapića, još nekoliko lidera partija koje čine koaliciju

„Naravno to su tri koalciije koje su prirodni opozicioniari i oni će učiniti sve da će graditi budućnost za sve podjednako, a ne da imamo prvorazredne, drugorazredne i trrećerazredne. Ruka pomirenja treba da bude osnov našeg suživota. To nudimo svima. Sve nacionalne stranke da priđu pobedniku. Ne zbog toga što želimo da imamo bilo koga sa nama, nego ne možemo graditi Crnu Goru drugačije. Crna Gora je majka svih nas. Molim sve građane da ostanu kući, da ne nasedaju na moguće provokacije“, reka je Krivokapić

On je pozvao građane da večeras proslave pobedu u svojim domovima.

„Biće vremena za slavlje i pobeda se može slaviti dostojanstveno i bez izlaženja na ulice, bez stvaranj tenzija. Crna Gora je podeljna po svim šavovima i ako danas ne pružimo ruku pomirenja nikad je nećemo ni pružiti. Mi vam je pružamo. Ne želimo revanšizam, ali svi koji su odgovorni za ovo stanje u državi moraju da snose odgovornost. Ne može kao do sada da bude neodgovornost i nekažnjivost jer svi moramo snositi posledice za urađeno. Dosta je prevara naroda, treba nam budućnost gde će deca biti srećna što žive u Crnoj Gori“, rekao je on.

On je poručio da sutra „počinje novi dan u slobodnoj Crnoj Gori“.

Krivokapić je dodao da zna da će „naši partneri pristati da se zakon povuče i da se počne raditi na rađenju pravičnijeg zakona koji će naći pravu meru u sekularnoj državi po kojem država neće dominirati nad državom, niti država nad crkvom.

„Poštovaćemo do kraja Ustav i napraviti prva dva zakona – zakon o poreklu imovine u kome će se postaviti takvi članovi da oni koji imaju dokaze za imovinu su slobodni, a oni koji nemaju će se preispitivati, i zakon o lustraciji kojim se mora ograničiti delovanje onih koji su do sada zloupotrebljavali ono što zovemo korupciju. Korupciju ćemo svesti na nulu jer gde iole ima korupcije to je slaba država“, rekao je on.

Poručio je da je za Crnu Goru najbolje rešenje eksprertska vlada.

„Sa ograničlenim rokom, ali bez nje nema boljitka. Treba da napravimo potpuni zaokret u izbornom zakonodavstvu, jer ni ovi izbori nisu bili fer i demokratski ali smo pobedili. Lično sam pristalica otvorenih lista, ali to ne zavisi od mog stava, nego svih nas zajedno. Zagovornik sam direktne demokratije“, rekao je Krivokapić.

On je i u prvom obraćanju kazao da je „režim pao“.

„Dragi građani iskazujemo vam blagodarnost za istrajnost i dostojanstvo. Bez obzira na sve što smo prošli tokom ovog ciklusa. Režim je pao“, rekao je Krivokapić.

„Molim vas da ostanete u kućama i da sa prijateljima i porodicom proslavite pobedu koja je izvesna“.