Krivokapić o skrnavljenu Crkve: Gnusni čin, odmah reagovati

Svet 05. maj. 202100:29
Podeli:
Zdravko Krivokapić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Crnogorski premijer oglasio se povodom jućerašnjeg skrnavljena Crkve Svetog Nikole u Kotoru. Krivokapić je ocenio da je ovo gnusni čin i da ga hitno treba sankcionisati.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Oštro osuđujem necivilizovano ponašanje pojedinaca koji nastavljaju politiku zasnovanu na podelama, mržnji i antipravoslavnoj histeriji. Policija i tužilaštvo da adekvatno reaguju i sankcionišu počinioce ovog gnusnog čina“, napisao je Krivokapić na svom Instagram profilu.

Prethodno se oglasila i Mitropolija crnogorsko – primorska i poručila da društvom vlada crkvofobija i srbofobija.

„Bezumlje u Crnoj Gori je počelo da dobija svoje nezamislive oblike crkvofobije i srbofobije, a oba ta vida su na najbrutalniji način iskazana u delima i rečima nesrećnih počinilaca ovoga nedela prema crkvi i prema ženi koja im se hrabro suprotstavila“, navodi se u saopštenju Mitropolije.

Podsetimo, na praznik pravoslavnog Vaskrsa, nekoliko mladića je uriniralo po Crkvi Svetog Nikole u Kotoru, a zatim vređalo suprugu sveštenika Nemanje Krivokapića.

Kako prenose podgorički mediji, ovu grupu predvodio je bivši vaterpolista i odbornik Demokratske partije socijalista Danilo Adžić.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar