Krivokapić: Neće biti crnogorskog proleća, vlada će trajati

Svet 14. apr. 202119:59
Podeli:
Zdravko Krivokapić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić rekao je u intervjuu za RTS da će njegova vlada trajati bar do predsedničkih izbora, kao i da neće do "crnogorskog proleća", već turističkog leta.

POGLEDAJTE JOŠ:

Govoreći o smeni ministra Leposavića, premijer Crne Gore je istakao da se on ogrešio o Deklaraciju koju je usvojila Skupština, kao i o Sporazum tri pobedničke koalicije.

„Morate da imate državnički stav, a to Leposavić nije iskazao. Njegovo lično i privatno mišljenje je jedna stvar i akademska rasprava za neki okrugli sto. Ali, on mora da iskaže jasan stav prema onome što je neko pre njega uradio, a da li se on slaže sa tim ili ne je njegovo privatno mišljenje o čemu se ovde ne priča“, ističe crnogorski premijer.

Kada je reč o njegovoj vladi, naveo je da ona trajati bar do predsedničkih izbora, a njegova želja je da traje ceo mandat.

Prema saznanjima crnogorskog premijera, državljanstvo trebalo bi da dobije oko 9.500 ljudi koji žive i rade u Crnoj Gori, osnovali su porodice i imaju decu kao i oko 10.000 raseljenih koje je Crna Gora prihvatila kada su bili u nuždi i kojima prema važećim zakonima u ovoj godini treba konačno da se dodeli i državljanstvo.

„Crna Gora će biti deo ovog prostora bez obzira šta se bude događalo sa Zakonom o državljanstvu. Crna Gora je u toj meri zemlja nepravde da smo ovu godinu proglasili godinom pravde, a jedna od namera je da građani koji ovde žive, imaju porodicu, plaćaju porez budu prepoznati kao državljani Crne Gore. Nikada neću voditi računa tako da je čovek broj, a tako ga je doživljavao DPS i određeni politički subjekti koji sve pripisuju biračkom glasu koji vredi samo u tom trenutku“, rekao je Krivokapić.

Iako mnogi priželjkuju destabilizaciju Crne Gore Krivokapić obećava da se neće dogoditi „crnogorsko proleće“ već, kako kaže, crnogorsko leto kada će prvi put posle 2019. godine turisti moći da dođu u većem broju i uživaju u crnogorskom gostoprimstvu.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar