Krivokapić na udaru Mila i Vučića zbog izbora u Nikšiću

Svet 22. dec. 202018:03 > 18:33
Podeli:
Foto:EPA-EFE/BORIS PEJOVIC/EPA-EFE/TOMS KALNINS/Vesna Lalić/Nova.rs

Iako su izbori u Nikšiću planirani za proleće 2021. godine, izborna kampanja je uveliko počela. Trenutno najveće pitanje na crnogorskoj političkoj sceni jeste da li će premijer Zdravko Krivokapić formirati svoju stranku i uzeti učešće u izbornoj trci ili će podržati neku od postojećih partija.

Prema saznanjima našeg portala iz izvora bliskih Vladi Crne Gore, o tom pitanju se još uvek nije razgovaralo, jer je trenutno prioritet oporavak države. Ono što nam je ipak potvrđeno, to je da ne postoje nikakve šanse da Krivokapić sarađuje sa Demokratskom partijom socijalista Mila Đukanovića.

Pročitajte još:

Od kad je formirana nova Vlada Crne Gore, njeni najveći kritičari su predstavnici bivše vlasti, predvođeni Demokratskom partijom socijalista (DPS) i grupacija okupljena oko Demokratskog fronta (DF). Razlog tome, kako navodi izvor Nova.rs, jeste strah ove dve političke organizacije da će premijer Zdravko Krivokapić formirati svoju partiju i uzeti učešće u izbornoj trci.

„O tome se trenutno ne razgovara, jer postoje mnogo važnija, državna pitanja. Verovalo se da će animozitet koji Demokratski front gaji prema premijeru Krivokapiću splasnuti nakon formiranja vlade, međutim on se pojačao. Oni sve češće i žešće istupaju protiv Vlade Crne Gore, a po našem ubeđenju sve to dolazi iz Beograda, odnosno Predsedništva Srbije“, navodi sagovornik našeg portala.

Naš izvor navodi da je Krivokapić jednaka smetnja stranci Mila Đukanovića, koliko i Demokratskom frontu, te da u prilog njegovoj tvrdnji govore sve češći napadi na nove ministre koje je izabrao premijer.

„U pitanju su ljudi koji još uvek nisu ni pošteno zauzeli svoje resore, a već ih sinergično napadaju Demokratski front i Demokratska partija socijalista. Ovaj problem datira još od letos, jer je Krivokapić, uz podršku crkve, sprečio formiranje velike koalicije između DF i DPS na nivou čitave Crne Gore. Pobedom na izborima on ih je doveo u situaciju da moraju da odustanu od te ideje“, ističe izvor Nova.rs.

Milo Đukanović Foto:EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Nikšić je vododelnica

Sagovornik našeg portala ističe da će predstojeći lokalni izbori u Nikšiću, planirani za proleće 2021, biti prilika da se DPS-u zada konačni udarac, ali da će eventualni uspeh zavisiti u mnogome od ponašanja Demokratskog fronta.

„Postoji ozbiljna bojazan da će oni, podržani od strane Aleksandra Vučića, prihvatiti da prave takozvanu ‘veliku koaliciju’ sa strankom Mila Đukanovića. Zbog straha da će Krivokapić osnovati svoju partiju i da će uzeti učešće na izborima, iz Beograda je već stigla direktiva da se plasiraju lažne vesti kako će premijer praviti koaliciju sa DPS. Sve se to čini, jer podrška građana Krivokapiću raste“, poručuje naš izvor.

Kako je rečeno našem portalu, povodom izbora u Nikšiću, premijeru Crne Gore Zdravku Krivokapiću se pismom obratilo više od stotinu tamošnjih građana, nekadašnjih učesnika litija, sa molbom da stane na čelo opozicione kolone u tom gradu, kako bi se srušila lokalna vlast DPS.

Tim povodom, kao i zbog najave da bi mogao osnovati stranku i učestvovati na lokalnim izborima u Nikšiću, portal Nova.rs je pokušao da stupi u kontakt sa Zdravkom Krivokapićem, ali do izlaska ovog teksta nismo dobili odgovore na naša pitanja.

BONUS VIDEO

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar