Krivokapić: Moja agenda nije ni protiv koga, već za bolju CG

Svet 26. jun. 202110:48 > 10:50
Podeli:
Zdravko Krivokapić, Nato
Zdravko Krivokapić Foto: EPA-EFE/KENZO TRIBOUILLARD

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić saopštio je, povodom 200 dana Vlade, da neće biti selektivne pravde i povlašćenih, da je Vlada apsolutno opredeljena da Crna Gora bude prva sledeća članica EU i da njegova agenda nije protiv bilo koga, već za bolju državu svih, u svakom kutku Crne Gore.

Pročitajte još:

Krivokapić je ocenio da je nakon samo 200 dana, dobrim upravljanjem, epidemija koronavirusa stavljena pod kontrolu i da danas ima samo 288 aktivnih slučajeva zaraze.

Naveo je da je javni dug Crne Gore za samo tri meseca smanjen sa 103 na 88 odsto bruto domaćeg proizvoda i da je vlada predložila, a parlamentarna većina usvojila zdrav i odgovoran budžet za ovu godinu koji će omogućiti opravak i stabilizaciju ekonomije.

„Oporavljamo ekonomiju, otvaramo granice, spremno dočekujemo turističku sezonu, a svega tri meseca nakon osnivanja potpuno je funkcionalna i nova nacionalna aviokompanija Air Montenegro“, naveo je Krivokapić.

On smatra da je usvajanjem Izmjena i dopuna spornog Zakona o slobodi veroispovijesti odmah nakon preuzimanja vlasti počela nova era u kojoj su verska prava i slobode potpuno zastićene, a crkve i verske zajednice slobodne u verskom životu, bez mešanja izvršnih organa vlasti.

„Dokazali samo da ispunjavamo obećanja. Hoćemo očuvanu Crnu Goru i racionalno korišćenje prostora. Zato je Vlada stavila moratorijum na detaljni urbanistički plan Budva Centar i DUP Bečići. Ovo je poruka da opšte blago Crne Gore nijedan pojedinac ni interesna grupa ne može prisvojiti“, dodao je Krivokapić.

Poručio je da nema nasilnog otimanja imovine, nema selektivne pravde i nema povlašćenih.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar