Krivokapić: Milo ni u poslednjim danima ne preza od podela

Svet 29. nov. 202010:06 > 10:14
Podeli:
vlada u crnoj gori
Zdravko Krivokapić Foto:AP Photo/Risto Bozovic

"Žalim zbog jučerašnjeg proterivanja ambasadora, jer takvi akti nisu u duhu evropskog puta i dobre regionalne saradnje prijateljskih država. Odlazeći režim ni u svojim poslednjim danima ne preza od polarizacije društva i produbljivanja podela", napisao je na Tviteru Zdravko Krivokapić, mandatar za sastav nove Vlade Crne Gore.

„Nova Vlada će raditi na ozdravljenju odnosa Crne Gore sa Srbijom, promovisaćemo istinski dobrosusedsku politiku s Beogradom, kao i sa svima u regionu, po principu suverenosti, nezavisnosti i nemešanja u unutrašnje stvari drugih država. Uzajamno poštovanje biće naša mera“, napisao je Krivokapić.

 

Podsetimo, ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović proglašen je juče za personu non grata i od njega je zatraženo da napusti Crnu Goru, kako je saopšteno iz Ministarstva spoljnih poslova Crne Gore.

Pročitajte još:

“Juče je ambasador Božović nelegalnu i nelegitimnu Podgoričku skupštinu 1918. nazvao “oslobođenjem” i “slobodnom voljom” crnogorskog naroda, čime je još jednom, na najdirektniji način, omalovažio državu koja mu je dala diplomatsko gostoprimstvo”, navodi se u saopštenju ministarstva.

Nakon ovog poteza MVP-a i Ministarstvo spoljnih poslova Srbije saopštilo je sinoć da je, povodom proglašenja ambasadora Srbije u Crnoj Gori Vladimira Božovića za personu non grata, postupilo na recipročan način, pa je njihov ambasador u Beogradu Tarzan Milošević dobio rok od 72 sata da napusti Srbiju.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije saopštilo je da je, povodom proglašenja ambasadora Srbije u Crnoj Gori Vladimira Božovića personom non grata, postupilo na recipročan način.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar