Krivokapić: Krenuli na Cetinjski manastir, ali nisu uspeli

Svet 24. jun. 202113:54
Podeli:
Zdravko Krivokapic
Zdravko Krivokapić Foto:EPA-EFE/VAIOS CHASIALIS

U Skupštini Crne Gore počeo je danas "premijerski sat" tokom kojeg predsednik vlade Zdravko Krivokapić odgovara na pitanja poslanika, bez prisustva poslanika vladajućeg Demokratskog fronta i opozicionog DPS-a Mila Đukanovića.

Pročitajte još:

Sednica je počela sa izvesnim zakašnjenjem, a premijer je u odgovoru na pitanje poslanika Moma Koprivice iz koalicije Mir je naša nacija o ugrožavanja verskih objekata i bezbednosnoj situaciji u zemlji, rekao da je i danas na Cetinju jedna grupa krenula da upadne u Cetinski manastir, ali je u tome sprečena.

„Ovo što se dešava u kontinuitetu od 1. septembra stvara mogućnost za pretpstavku da je reč o organizovanom pristupu, ali da policija nema argumenata da to potvrdi“, rekao je Krivokapić.

Primetio je, međutim, da se u Crnoj Gori uvek kada se nešto dogoditi otkriju izvršioci, ali ne i nalogodavci.

Koprivica je kazao da je crnogorska javnost svedok napada na verske objekte, “od septembarskog nasrtaja na džamiju u Pljevljima, pa do najnovijeg napada na Cetinjski manastir i sveštenike u njemu“.

On je pitao da li su ove akcije dirigovne iz centara kojima je cilj da Crnu Goru drže kao duboko podeljeno i polarizovano društvo ili se radi i o drugim motivima usmerenim na podrivanje bezbednosti i stabilnosti u Cmoj Gori.

„Ključna pitanja su zašto dolazi do tih napada i incidenata i do čega oni dovode. Da li je nekome cilj da policija bude pred manastirima, a ne u Splendidu? Da čuva manastire, katedrale džamije, a ne da hapsi kriminalce?“, pitao je Koprivica.

Poslanik Liberalne partije Andrija Popović reagovao je proceduralno na izlaganje Koprivice, jer se, kako kaže, vređaju ljudi koji nisu u sali. Na to je Koprvica odgovorio da je verovao da će „nekadašnji šef mafije Brano Mićunović angažovati boljeg advokata“ i da ga je razočarao.

Predsednik Skupštine Aleksa Bečić podsetio je da su se u Skupštini poslanici nazivali bitangama, pa niko nije intervenisao na ovaj način.

U Skupštini su pored Krivokapića i potpredsednik Vlade Dritan Abazović i ministri.

Premijer odgovara na pitanja poslaničkih klubova „Mir je naša nacija-Demos“, „Crno na belo“, Socijaldemokrata, Socijaldemokratske partije i albanske koalicije „Jednoglasno“, Bošnjačke stranke.  Nakon premijera, na pitanja poslanika će odgovarati ministar spoljnih poslova Đorđe Radulović.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar