Krivokapić: Jedina istina da Crnu Goru svi volimo podjednako

Svet 10. jul. 202100:43
Podeli:
Zdravko Krivokapić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Svi Crnu Goru volimo podjednako i svi živimo za nju i njenu budućnost i ponosimo se njenom slavnom prošlošću, poručio je crnogorski premijer Zdravko Krivokapić na svečanosti povodom Dana državnosti.

POGLEDAJTE JOŠ:

Zato ćemo svesno, kako je dodao, podsticati i raditi sve da u miru i blagostanju razvijamo skladan suživot u multietničkoj i građanskoj Crnoj Gori.

„Više nećemo dozvoliti da se Crnom Gorom vlada na bazi podela, bratskog razdora i zloupotreba žrtvi. Međutim, i danas ““postoje neodgovorni pojedinci koji dele građane na “ove“ i “one“, na one koji više vole svoju državu i na one koji je, navodno, izdaju“, kazao je Krivokapić.

On je dodao da je „istina to da svi Crnu Goru volimo pođednako i da svi živimo za nju i njenu budućnost i da se ponosimo njenom slavnom prošlošću“.

„To je jedina istina i pred tom istinom neka zaćute oni koji seju mržnju, podrivaju podele i zavađaju narod. Pobediće Crna Gora i u ovoj borbi“, kazao je, između ostalog, Krivokapić.

Predsednik crnogorske Skupštine Aleksa Bečić istakao je da ne postoji drugi datum u crnogorskoj istorji koji je tako dugo i složno slavljen.

„Nikada se na pravi način ne možemo zahvaliti ustanicima i učesnicima Narodnooslobodilačke borbe, koji su našu slobodu stavili ispred njihovih života“, naglasio je Bečić.

On je rekao da je u avgustu smenjena vlast, a da oni koji su je preuzeli idu ruku pod ruku sa kodeksom univerzalnih vrednosti koje simbolizuje 13. jul.

„To je prva etapa u našem demokratskom razvoju. U tom procesu naš saputnik mora biti antifažitam i moramo koračati ruku pod ruku sa kodeksom univertalnih vrednosti. Zato je ovaj datum najprecizniji svetionik našeg puta za evropsku budućnost“, rekao je Bečić.

BONUS VIDEO Prirodne lepote Crne Gore koje oduzimaju dah

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar