Krivokapić: Građanima Srbije ne braniti dvojno državljanstvo

Svet 20. sep. 202013:55 > 13:56
Podeli:
Foto: Printscreen/YouTube/СРБИН.инфо

Lider koalicije "Za budućnost Crne Gore" Zdravko Krivokapić izjavio je da je državljanstvo pravo izbora, ali je ukazao da to treba razlikovati od prava na glasanje.

Hoćete li imati dvojno ili trojno državljanstvo to je pravo izbora, ali treba prihvatiti logiku koju većina zapadnih država ima, a to je da tamo gde neko plaća porez tu treba i da glasa, rekao je Krivokapić za agenciju Mina.

On je istakao da zna da građani Srbije čekaju da dobiju dvojno državljanstvo i da to ne treba nikome braniti.

Pročitajte još:

“Ali isto tako treba jasno reći da taj uticaj ne može da se preliva na ono što je najvažnije, jer je poznato da Crna Gora ima mali broj stanovnika i svaka promena u tome bi mogla da poremeti odnose snaga”, kazao je Krivokapić.

Govoreći o formiranju buduće parlamentarne većine, Krivokapić je poručio da je, ako se želi dobro svim građanima Crne Gore, neophodno učešće manjinskih partija u vlasti.

“Mi smo imali nezvanične sastanke, a sada ćemo to formalizovati i doći do najboljeg rešenja, jer ta naša vlada je vlada spasa i nacionalnog jedinstva”, kazao je Krivokapić.

On smatra da je učešće bukvalno svakog građanina u ovom trenutku bitno i da je potrebno razgovarati sa svim partijama.

“Za očekivati je da će i albanske i Bošnjačka stranka prići novoj vladi i da će doći do onog neophodnog, a to je da svi verujemo u pomirenje u Crnoj Gori”, istakao je Krivokapić.

Komentari

Vaš komentar