Krivokapić: Evropske vrednosti kao mera crnogorskog društva

Svet 04. maj. 202118:13
Podeli:
Oliver Verhelji i Zdravko Krivokapic
Oliver Verhelji i Zdravko Krivokapić Foto:Vlada Crne Gore/GOV.ME/S. Matić

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić poručio je danas da evropske vrednosti treba da budu mera crnogorskog društva.

Evropski komesar za proširenje i susedske odnose Oliver Varhelji nalazi se u poseti Zapadnom Balkanu, a danas je boravio u Crnoj Gori.

Varhelji se sastao sa državnim zvaničnicima ove zemlje, ali i uručio vakcine koje je Evropska unija donirala Crnoj Gori. U pitanju je Fajzer Biontek vakcina koja će od sada biti dostupna građanima Crne Gore, pored Sinofarma, Sputnjika V i AstraZeneke.

POGLEDAJTE JOŠ:

Nakon sastanka sa Varheljijem, crnogorski premijer je poručio da evropske vrednosti treba da budu mera crnogorskog društva i zahvalio Evropskoj uniji na vakcinama.

„Zahvalni smo EU na nesebičnoj podršci koju nam pruža u borbi protiv kovida 19. Poručio sam našem prijatelju Oliveru Varheljiju da ostajemo posvećeni reformama na putu ka RU, jer evropske vrednosti treba da budu mera crnogorskog društva“, napisao je Krivokapić na svom Tviter nalogu.

U Crnoj Gori jutros je počela masovna imunizacija stanovništva protiv koronavirusa Sinofarm vakcinom, a sudeći po redovima koji su se stvorili ispred punktova u nekoliko crnogorskih gradova, interesovanje građana je veliko.

Kako su najavile zdravstvene vlasti, građani mogu da se vakcinišu bez zakazivanja, a vakcinacija se sprovodi širom Crne Gore na 140 punktova.

Građani su čekali u redovima na punktovima u Podgorici, Kotoru i Nikšiću, prenose mediji.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar