Krivokapić: Đukanoviću, mandat možete skratiti samo sebi

Svet 26. jun. 202118:20
Podeli:
Zdravko Krivokapić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić reagovao je na izjavu predsednika države Mila Đukanovića, koji je kazao da će DPS značajno skratiti trajanje aktuelne vlasti, ocenivši da je svakim danom njenog trajanja Crna Gora na gubitku.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Najava lidera opozicije Mila Đukanovića da planira skraćenje mandata Vladi Crne Gore su neozbiljne i opasne. Uz sve poteškoće, koje prolazi prva demokratska Vlada od uvođenja višepartizma, ona je nepokolebljivo posvećena da pruži puni doprinos u izgradnji demokratskih institucija, međunacionalnog i međunarodnog poverenja, te poboljšanju standarda građana Crne Gore. To su civilizacijske tekovine koje je Đukanović decenijama urušavao, dok je paralelno izgrađivao autokratski metod vladanja, čime je uzrokovao ekonomsko posrtanje, urušavanje društvenog razvoja, duboko podeljeno društvo, široko zastupljenu diskriminaciju, nepravdu, korupciju, što nije ostalo nezapaženo u izveštajima međunarodnih organizacija“, naveo je Krivokapić u reagovanju.

Dodaje da je narod Crne Gore u političkom kontekstu 30. avgusta „jasno kazao šta misli o vladavini koju je Đukanović personifikovao“.

„A o „tekovinama“ koje ste vi zastupali, trebalo bi ubrzo da se pozabave nezavisni i oslobođeni pravosudni organi. Nakon što ste ostavili praznu kasu i zaduženu zemlju, Vi jedino branite ličnu imperiju оčekujući da će tuđa deca ginuti da bi se sačuvale tekovine DPS-a, što je drugo ime za Vaše imovinske kartone. Ono što je opasno jeste vaša najava da ćete skratiti mandat Vladi, iako nemate za to formalnu većinu. Dužni ste javnosti da objasnite, na koji način ste mislili, uz tako militantan govor, da sprovedete državni udar u najavi? Ili, pak planirate da sa delom parlamentarne većine, idete u otvoreno rušenje Vlade i skraćenje mandata? Ono što je indikativno jeste koordinacija udara na aktuelnu izvršnu vlast, koja je u ovom momentu maksimalno posvećena uspešnosti turističke sezone, nakon konsolidacije epidemioloških prilika“.

Krivokapić je naveo i da „kao odgovoran čovjek i premijer ove Vlade imam ličnu, kao i profesionalnu obavezu da časnim i poštenim pristupom dam puni doprinos u očuvanju mira i stabilnosti“.

„Vlada Crne Gore beskompromisna je u nastojanju da Crna Gora postane sledeća članica EU i da bude država u kojoj ne vladaju ekstremi, već pravda. Ova Vlada je mandat dobila od naroda na izborima, na kojima je Đukanović nakon 30 godina poražen prvi put. Potpuni poraz i pravično suđenje ga tek čeka“, navodi se u reagovanju Krivokapića.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar