Krivokapić: Đukanović i njegova vladavina najveći poraz CG

Svet 19. maj. 202123:21
Podeli:
Zdravko Krivokapić i Milo Đukanović
Zdravko Krivokapić i Milo Đukanović. Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs, Boris Pejović/Epa

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić oštro je večeras odgovorio na optužbe Mila Đukanovića da se aktuelna vlada bavi revanšizmom i poručio predsedniku Crne Gore da će istorija i politička teorija dokazati da su, kako je naveo, "njegova pojava, vladavina i rezultati najveći poraz junačke Crne Gore".

POGLEDAJTE JOŠ:

Krivokapić ističe da je apsolutna neistina tvrdnja Đukanovića da se aktuelna vlada bavi revanšizmom, ali je poručio da je itekako odlučna u tome da, pred oslobođenim i nezavisnim pravosuđem, ruka pravde dođe do svakog ko se na bilo koji način ogrešio o građane Crne Gore, kršeći zakone i Ustav države.

„Ukoliko je predsedniku Đukanoviću i njegovim stranačkim partnerima savest čista – ne bi trebalo da budu toliko nervozni“, kaže Krivokapić u saopštenju iz njegovog kabineta dostavljenom i Tanjugu.

Istakao je i da ne tvrdi samo vlada da je u vreme vladavine Đukanovićevog DPS-a nastala privatna i zarobljena država, da je organizovani kriminal bio infiltriran u vrhove vlasti, kao i da je državu zamalo udavila korupcija na visokom nivou, već je to, dodaje, u više navrata rečeno od međunarodnih faktora.

Crna Gora, ističe premijer, sa Đukanovićem nema zasluženu budućnost, a građani život dostojan čoveka.

Sa Đukanovićem, dodao je, prva demokratska vlada i vlast u Crnoj Gori ne mogu imati kohabitaciju, što je dokazao domaćoj i međunarodnoj javnosti odbijanjem da potpiše reformu zakona kojim se oslobađa zarobljeno tužilaštvo.

„Nema drugog razloga da odbije osim straha od pravde, gubljenja tužilaštva i tužilaca koji su bili pod njegovom direktnom kontrolom i u njegovoj službi“, poručio je Krivokapić.

Optužio je predsednika da su on i njegovi stranački saborci podelili Crnu Goru i njene građane, a da su im za to vreme usta bila puna multietičnosti, građanske države, i jednakosti pred ustavom.

„Đukanović i njegovo društvo, već 15 godina, skoro polovinu stanovništva ponižavaju, progone, kažnjavaju, diskriminišu, vređaju i stavljaju u red građana nižeg reda“, naveo je premijer.

Današnjom izjavom o imenovanju ambasadora, Đukanović je po ko zna koji put od 2006., ističe Krivokapić, nacrtao metu i stavio žutu traku onim građanima koji su na referendumu glasali da država Crna Gora život nastavi u zajednici sa Srbijom.

„A, njih je, podsećam ga, skoro polovina države“, porucio je Krivokapić.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar