Krivokapić: Crna Gora stoji snažno na evropskom putu

Svet 08. maj. 202121:13
Podeli:
Zdravko Krivokapić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić čestitao je 9.maj - Dan Evrope i Dan pobede nad fašizmom, poručivši da Crna Gora snažno korača ka Evropskoj uniji.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Biti deo evropske porodice strateški je cilj Vlade Crne Gore. Stojimo snažno na evropskom putu i radimo sve da Crna Gora bude uređeno društvo. Osnovne vrednosti EU, kao što su ljudsko dostojanstvo, sloboda, demokratija, jednakost, vladavina prava i poštovanje ljudskih prava, vrednosti su koje baštini i Crna Gora. Čuvajući mir, gradimo bolju budućnost za sve naše građane“, kazao je Krivokapić, prenose „Vijesti“.

Krivokapić je naglasio da, iako i ova godina protiče u znaku koronavirusa, „pokazali smo koliko su važni zajedništvo i solidarnost“.

„Zajednička borba protiv ove pošasti pokazuje koliko je važna uzajamna saradnja i međusobna podrška, jer samo zajedničkim snagama možemo izvojevati pobedu. Ključna ideja Šumanove deklaracije bila je saradnja na ekonomskom planu, koja je i sada neophodna kako bi ublažili posledice koronavirusa“, kazao je Krivokapić.

Premijer je kazao i da je 9. maj, dan radosti pobede i ujedinjenja Evrope, ali i dan sećanja na sve žrtve nacional – socijalističkog totalitarizma i terora iz kog je Evropa izašla humanija i složnija i postala predvodnik na putu ka ujedinjenom čovečanstvu.

Krivokapić je naglasio da će Vlada u narednom periodu biti posvećena sprovođenju reformi, jer Crna Gora želi da bude 28. članica Evropske unije.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar