Krivokapić: CG mora biti evropska, građanska i demokratska

Svet 15. jun. 202119:02
Podeli:
Zdravko Krivokapic
Zdravko Krivokapić Foto:EPA-EFE/VAIOS CHASIALIS

Nakon susreta sa više evropskih i NATO zvaničnika u Briselu premijer Zdravko Krivokapić je rekao da je ključna poruka da Crna Gora mora biti evropska, građanska i demokratska država.

POGLEDAJTE JOŠ:

Premijer u izjavi za javnost rekao da je prvog dana posete Briselu prisustvovao samitu NATO sa jasnom porukom da Crna Gora deli evroatlantske vrednosti.

Naveo je da se tog dana sastao sa više zvaničnika od kojih su ključni Džozef Bajden, Boris Džonson, Angela Merkel i Emanuel Makron, kao i da su svi oni „jasno iskazali da podržavaju demokratski put Crne Gore u tranziciji koja se desila smenom vlasti“.

Naveo je da se, između ostalih, sastao sa komesarom za proširenje Oliverom Varheijem, koji je takođe poslao „jasan signal da će sledeća međuvladina konferencija koja se održava za sedam dana biti još jedan dobar vetar u jedra crnogorskog pristupa EU kao prvoj sledećoj novoj članici“.

Kao najznačajniju poruku je izdvojio reči predsednika evropskog parlamenta Davida Sasolija, koji je, kako kaže, rekao da je „Crna Gora nada EU“.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar