Krivokapić: Atak na imovinu krenuo formiranjem CPC

Svet 14. sep. 202121:18 > 21:21
Podeli:
Foto: printscreen/Fonet

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić saopštio je da je iznenađen da se nečijim ličnim stavom i gumicom menja status Cetinjskog manastira i poručio da država, koja treba da bude ozbiljna i uređena, mora da ispravi sve te greške.

Atak na imovinu, kako je rekao predsednik Vlade, krenuo je formiranjem Crnogorske pravoslavne crkve, prenosi RTCG.

„Neko je namenski ili namerno uradio to i neki ljudi koji su to uradili nisu danas živi, pa postupke ne možemo da vodimo protiv tih ličnosti, ali možemo da ispravimo nepravdu“, kazao je Krivokapić novinarima u Tirani.

Istakao je da nijedna odluka ne može biti protivustavna, potivzakonita i na štetu bilo koga.

„Vi znate da u istoriji Crne Gore postoje takozvane tapije, od Crnojevića pa na ovamo, koje govore o tome čije je vlasništvo Cetinjski manastir. Ne znam da li je odluka donešena, ali ona bi bila protivzakonita, protivustavna i na neki način bi bila formalna odluka koja bi trebala još da nas deli. Nijedna odluka ne može biti protivustavna, protivzakonita i na štetu bilo koga. Atak na imovinu je krenuo već formiranjem te takozvane Crnogorske pravoslavne crkve, čiji je jedini cilj bio ne da uspostavi veru, nego da vrati imovinu kako bi ona bila korišćena ili od strane države ili te nevladine organizacije“, rekao je Krivokapić.

Dodao je da su imovina ili pravo svojine najznačajnija odrednica našeg Ustava.

„Ovde je neko napravio, namerno napravio jednu igru gde je u jednom vremenskom periodu čak ono što je stajalo „državna svojina“ izbrisao gumicom, a da ne govorim o drugim zloupotrebama gde je 2005. jednom odlukom čitavu imovinu i državu i privatnu i koja je pripadala manastiru pripisao Prestonici“, naveo je premijer.

„Dosta smo trpeli nepravdu, a da bi pravda pobedila mora da zaživi vladavina prava, a to se ne može desiti ako su zarobljene institucije pravosudnog sistema“, poručio je Krivokapić.

BONUS VIDEO: Krivokapić: Ne idem na Cetinje 5. septembra

Komentari

Vaš komentar