Najveća pljačka kriptovaluta ikada – ukradeno 600 miliona dolara

Svet 11. avg. 202123:45 > 12. avg. 2021 09:16
Podeli:
Foto: Shutterstock

Hakeri su ukrali oko 600.000.000 dolara u kriptovaluti sa decentralizovane finansijske platforme Poli netvork. To je najveća krađa od kada ta industrija postoji. Poli mreža je napravila nekoliko adresa na koje hakeri mogu da vrate novac, što su oni i učinili, iako delimično

Ranjivost u Poli mreži omogućila je lopovima da pobegnu s novcem, saopštila je platforma, moleći napadača da vrati novac.

„Količina novca koju ste hakovali najveća je u istoriji decentralizovanih finansija. Novac koji ste ukrali dolazi od desetina hiljada članova kripto zajednice… trebalo bi da razgovarate sa nama da pronađemo rešenje“, saopštila je Poli mreža na Tviteru.

Poli mreža je pozvala ostale članove ekosistema kriptovaluta da „stave na crnu listu“ imovinu koja dolazi sa adresa koje je napadač koristio za „isisavanje“ sredstava.

Servis za razmenu kriptovaluta „Bajnans“ je saopštio da se „koordinira sa svim našim partnerima za bezbednost kako bi aktivno pomogli“.

Poli mreža povezuje blokove različitih virtuelnih valuta kako bi među njima stvorio interoperabilnost.

Poli mreža je napravila nekoliko adresa na koje hakeri mogu da vrate novac. I oni su to i učinili, iako delimično. Do sada su, prenosi Si-En-En vratili 261 milion dolara.

BONUS VIDEO: Uneskova lista zaštićenih dobara

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar