Kremlj tvrdi: Ukrajina hoće da raskine sve odnose sa Rusijom

Svet 05. apr. 202116:58
Podeli:
Foto: EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

Uskoro neće biti prostora za uvođenje recipročnih mera između Rusije i Ukrajine, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov, komentarišući nove sankcije Kijeva.

PROČITAJTE JOŠ:

Odgovarajući na pitanje, da li će Moskva reagovati na sankcije, Peskov je odgovorio: „Verovatno ćemo sa Ukrajinom uskoro doći do tog stepena, da za recipročne mere neće više biti prostora“.

„Raskinućemo sve što postoji. To je loše“, naglasio je predstavnik Kremlja, dodavši da se takve vesti mogu primiti, samo sa žaljenjem.
Ukrajinska strana ne ispunjava svoje obaveze iz Minskih sporazuma, što pogoršava situaciju na istoku zemlje, izjavio je Peskov.

„Svaka pogibija čoveka, posebno deteta, predstavlja tragediju. Sve to je gorka posledica nerešene situacije u regionu. Štaviše, posledica rasta napetosti na liniji razdvajanja“, rekao je predstavnik Kremlja.

Što se tiče glasina da ruska vojska patrolira teritorijom Rostovske oblasti (granica sa Donbasom), portparol Kremlja je odgovorio: „Ruska vojska se kreće ruskom teritorijom, kuda hoće i u obliku u kojem smatra da treba, kako bi osigurala bezbednost naše države. To ne treba nikoga da brine“.

„Rusija ne predstavlja pretnju nijednoj zemlji na svetu, uključujući Ukrajinu. Rusija je uvek shvatala svoju bezbednost vrlo ozbiljno“, zaključio je portparol Kremlja.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar