Krapović: Svi smo mi Džordž Flojd sa kolenom na vratu

Svet 17. jun. 202012:23 > 12:39
Podeli:
Foto: Printscreen/Twitter/Serbian American Leadership Conference

Posle burnog hapšenja jutros ispred zgrade Opštine Budva, reagovao je bivši gradonačelnik Budve i potpredsednik Demokratske Crne Gore Dragan Krapović i naglasio da su svi Džordž Flojd i da svi imaju koleno na vratu.

Krapović je pozvao sve građane da dođu ispred stanice policije, jer se, kako je rekao, danas u Budvi brani demokratija i sloboda Crne Gore, prenose Vijesti.

„Ovo danas što se desilo u Budvi volja je jednog čoveka Mila Đukanovića i njegove kriminalne klike“, istakao je Krapović.

Foto: Printscreen/YouTube/Vijesti Online

On je pozvao sve građane da dođu ispred stanice policije, jer se, kako je kazao, danas u Budvi brani demokratija i sloboda Crne Gore.

Predsednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić je istakao da će ovde poslanici Demokrate ostati u Budvi da brane član 2 Ustava Crne Gore.

Pročitajte još:

On je pozvao građane da se okupe i međunarodnu zajednicu da reaguje.

Podsetimo, gradonačelnik Budve Marko Carević i predsednik Skupštine opštine (SO) Budva Krsto Radović uhapšeni su jutros ispred zgrade Opštine. Uhapšeni su i menadžer Opštine Budva Milo Božović, sekretar za investicija Mladen Mikijelj, Nikola Jovanović, šef Carevićevog kabineta, kao i Đorđe Vujović, Carevićev savetnik.

Foto: Printscreen/YouTube/Vijesti Online

Uhapšeni su i sin i brat Marka Carevića.

Jedan policajac je danas u Budvi prilikom hapšenja sekretara za investicije Opštine Budva Mladena Mikijelja, primenio istu tehniku kao i američki policajac Derek Šovin 25. maja prilikom hapšenja Afroamerikanca Džordža Flojda u Mineapolisu u Sjedinjenima Američkim Državama (SAD).

Policajac je Mikijelju držao koleno na vratu.

Afroamerikanac Flojd preminuo je nakon hapšenja, 25. maja u Mineapolisu, nakon intervencije belog policajca koji mu je gotovo devet minuta držao koleno na vratu uprkos povicima da ne može da diše.

Flojdova smrt pokrenula je proteste širom SAD i celog sveta.

 

Komentari

Vaš komentar